Mitől lehet savanyú a sör?
Figyelt kérdés
Tegnap kibontottam egy doboz sört, elkezdtem inni, és egészen kellemetlen, savanyú utóíze volt. Nem is ittam meg végül, hanem kibontottam egy másikat, ami egyébként ugyanabból a kartonból való volt, hogy összehasonlíthassam, és az már jó ízű volt, olyan, mint szokott. Mi lehetett az oka, hogy a másik érezhetően savanyúbb volt? Márkát nem mondok, mert nem az a lényeg, sima német világos láger sör, amit licenc alapján idehaza gyárt valamelyik sörgyár. Eddig még nem volt ilyen problémám vele, pedig viszonylag gyakran szoktam inni.2013. jún. 8. 20:23
1/5 anonim válasza:
lejárt a szavatossága. Megromlott.
2/5 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy nem járt le a szavatossága. Megnéztem, augusztus végéig még jó lett volna elvileg. De ez abból is kikövetkeztethető szerintem, hogy a kartonbeli többi doboznak nem volt semmi baja.
2013. jún. 8. 20:47
4/5 anonim válasza:
A lényeg abban van, hogy német világos sör, amit idehaza gyárt valamelyik sörgyár. Így az ingadozó minőség szinte garantált. Ha nagyon finnyás vagy és véletlenül se akarsz kifogni rossz sört, akkor importot vegyél, ne licenc alapján itthon gyártottat!
5/5 anonim válasza:
tárolás közben megzápulhat. avagy szimplán savanyúnak érzed, mint én pl az arany ászokat... (itthon licenszben kókányolt sör a löwenbrau, hofbrau, ottakringer, hát egyik sem egy hatalmas ízélmény.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!