Legjobb pezsgő és vörösbor?
3000-ig mindenképp vörösbor jöhet szóba, pezsgő nincs igazán jó, mert ami tisztességes habzóbor lenne, az nem ér el hozzánk.
St. Andrea Áldás, Pannonhalmi Pinot Noir, Dúzsi Szegzárdi vonal valamelyik bora ilyesmi árban van, de akármilyen borszaküzletben tudnak ajánlani valami jót. Nem tudom hol laksz, de pl. Bortársaság üzletekkel tele van Pest és a legtöbb nagyváros.
Igaza van Digónak, nem lehet megmondani, még árkategórián belül sem.
Kinek ez, kinek az.
Csak halkan jegyzem meg, hogy az Általad megjelölt árkategóriában "legjobb" nem létezik, legfeljebb a "kevésbé ócska" jöhet szóba.
Summázva: Üres zsebbel nem kéne arcoskodni a hozzáértőkkel.
(Ha túl durva voltam, bocs, nem szokásom)
Digónak tökéletesen igaza van.
kérdező, 3# válasza: "Legfinomabb, nem gondoltam hogy magyarázni kellene. :)"
Ezek szerint neked van fogalomzavarod, az a kategória hogy "legfinomabb" szerinted mennyire objektív?
Maximum legtanninosabb, legcsersavasabb, ezek mérhető dolgok, de hogy "melyik a legfinomabb" ez teljesen egyénfüggő.
De utálom ezeket a sznob "borszakértőket" akik nem képesek normálisan válaszolni, ehelyett fújják az ökörséget ,hogy x összeg felett van csak jó bor. Az ilyen arcokkal szoktam azt csinálni, hogy 5-10 ezer forintos borokat fröccsnek csinálok meg, na attól végük van. Egy idősebb, művelt, világot járó egyetemi oktatóm erre azt szokta mondani, hogy "Nincs rossz kérdés, csak rossz válasz!"
Ugyan én a borokhoz nem értek, de azért próbálok érdemi választ adni: szerintem egy tokaji vagy villányi borral nem lehet mellényúlni, s ki is jön ennyi pénzből.
Mielőtt megköveztek:
A Kérdező a "legjobb" italt kereste, ami tényleg egyénfüggő.(Digo)
Azután kibökte, hogy "3000 forintig". Ebben az árkategóriában is van jó, de...(én)
Aztán bedurcizott, hogy lenézik.
Szó nincs róla.
Én így kérdeztem volna:
"Ennyit tudok rászánni, mit lehet ebből kihozni, hogy a legjobb legyen?"
Én sem iszom 20 ezres palackonkénti bort, teljesen megfelel Marci bácsi pincéjéből a két éves rizling, nagy Kékfrankos.
Talán mégis van rossz kérdés??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!