Kedvenc borotok?
Ne haragudj, de ha már iszok, akkor nem színre iszok, hanem márkára.
Tokai aszú, vagy tokai szamorodni, amikor valami alkalom van. Nem kell ebből literszámra. Ha társaságban hosszabb dumcsihoz, Debrői Hárslevelűből a hosszúlépés.
Ha vörösbor, valami jó kis bográcsos birka-, marha után, egy pohárral az Egri Bikavér, esetleg a Medoc Noar. Ezekből is elég 1-2 pohár, és kész.
Koccintós! Dá! Fehér das ist fehér vagy vörös oly mindegy csak csurranjon cseppenjen.
Bartos Cs. István voltam Dinnyésről.
Nekem hangulat függő.
Annyira különbözik a fehér, meg a vörösbor, hogy nem lehet sorrendbe rakni.
Van, hogy fehér esik jobban, van, hogy vörös.
Fehérből vagy szárazat iszom, vagy ha félédeset, akkor muskotályosat, de azt jóval ritkában.
Vörösből csak szárazat.
Viszont én meg elég ritkán iszom, úgy hogy ha meg igen, akkor rááldozom azt a pénzt, és inkább drágábbat veszek.
Vörösből nem is nagyon tudok 2000 ft körülinél olcsóbbat.
És abban az ár kategóriában már egész korrekt borok vannak. A szárazak sem olyan üres, karcos, savasak, hanem sokkal teltebb, mélyebb ízű, savas is, de a sok íz elnyomja, és nem az dominál.
Pláne, ha lassan ízlelgetve iszod, annyi ízt felfedezel némelyikben, hogy teljesen el lehet veszni az ízek között.
Meg kajával jó ha nagyon száraz. Pl egy jó fűszeres tatárral. Hát igen, mondjuk ez a kombó nálam se egy hétköznapi vacsora, mert annál csóróbb vagyok...
Egy félszáraz Irsaival, Traminivel sok mindenre rá lehet venni.
Jó füstös Tokajival méginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!