Melyik a károsabb? Alkohol inni, vagy energia italt inni? Nem nagy tételben.
Osztálytársamnak feltünt, hogy heti 1x ittam egy Monster energia italt. És mikor már 4. hete látta, hogy iszom, azt hitte, hogy egész héten ezt vedelem.
És mondta, hogy "megint azt a sz*rt iszod! Ne csodálkozz, ha majd nem marad veséd!" Mondtam neki, hogy heti 1x iszok ilyet.
De erre azt mondta, ja persze akkor majd sokadilk hétre nem lesz veséd...
Én nem vitatkoztam vele. Ő alkoholt iszik heti 1x de akár többször is(pl mostani héten tegnap Ballagás, előtte meg május 1) és annyit iszik, hogy heti 1x péntek v szombat pár korty whiskeyt, vagy vodkát, meg 1,5-2 liter bort.
Na most melyik a károsabb? Mármint elfogadom, hogy az energia italok károsak, mert nem tudom hányszoros kávé ereje van benne. Én megiszok heti 1x fél liter Monstert.
Ő meg megiszik 1-2 liter bort, és pár deci töményet.
Most melyik a károsabb?
Hát az tény egyiknek sincs jó hatása..
Én mind a kettőt szoktam inni igaz energiaitalt csak 3hetente.. de alkoholt hetente a haverokkal elmegyünk kocsmázni és mind a kettőnek vannak rossza hatásai mondjuk az alkoholnak vannak ezzel szemben pozitívuma ismert a sör a börnek jót tesz a bor pedig majd 35éves korod körül fejti ki a hatását mert az érrendszerre van jó hatással.
Egyik se jó a szervezetnek de szerintem az energiaital károsabb.
1-2 liter bor meg egy kis tömény sokkal súlyosabb tétel, mint fél liter energiaital.
Heti egy energiaitalra azt mondani, hogy ez tesz majd a sírba, semmi több, mint kemofóbia. A 21. század babonája. Neki viszont jó esélye van némi májkárosodásra, persze csak ha éveken át folytatja.
Hasonlítsd össze a koffeint és az alkoholt káros hatások alapján google segítségével, meg is lesz a válaszod.
Ha valahol arra hivatkoznak, hogy az energiaitalban "rengeteg más káros anyag" is van, azon csak röhögj. Ha megnézed a hátoldalát, ugyan az az összetétele mint egy fantának például, csak ebben más ízű aromák vannak + koffein.
Rövidtávon egyik sem okoz kárt, viszont az alkohol keményebb drog mint a koffein, ezt jobb, ha tudod.
A te szokásod sokkal kevésbé káros.
Az igazi a kobra+koccintós 30 évesen halsz meg.
ú kobrát már nem is tudom mikor láttam utoljára, itt a környéken már sehol sincs.
a sárga monster valami isteni, de én inkább ritkán iszok sokat, mint hosszútávon keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!