Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 12 éves vagyok, lány. Majdnem...

12 éves vagyok, lány. Majdnem minden hétvégen megiszok a barátnőmmel 2 db energy italt. Például ma ittunk 2 red Bull-t és egy db Hell-t (? )

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy mi bajunk lehet tőle? És miért nem ajánlják? :/

#energy ital
2013. ápr. 27. 20:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Taurin már csak kevés energiaitalban, van a legtöbből kiszedték, hogy így elkerüljék a chipsadót. A legnagyobb márkákban már nincs taurin, se a Red Bullban, se a Monsterben, ezekbe Arginint raktak helyette, a Burn-ből Bombából, Hellből meg csak simán kivették. Különben meg, igen taurin van húsokban, halban, stb. mint ahogy koffein is van teában, kávéban, csak annyi a különbség, hogy az természetes koffein, és taurin, ez pedig mesterséges. És alapjába véve nincs azzal probléma, hogy az ember megiszik 1-2-őt én is szoktam, mondjuk van mikor csak azért mert finom, rá van írja, hogy ne keverje alkohollal, mégis szoktam, mert az Ananász ízű sárga Monstert Vodkával nagyon szeretem, de sajnos nagyon könnyen rá lehet szokni erre is, akár csak a piára, cigire. És egészségtelenebb, mint a kávé, mert tele van mesterséges anyagokkal. Én is 14-15 éves koromban elég sokat fogyasztottam belőle, hozzá is szoktam rendesen, naponta legalább 1-et megittam, aztán egyszer ittam egy Cocaine nevezetű italt amelynek a koffeintartalma 3.5-ször annyi mint a többinek, tehát 112mg/100ml attól szörnyen fájt a szívem, de még ez sem volt elég, egyszer kb. 2 óra alatt megittam 5-öt, és akkor olyan szarul voltam, mint amennyire piától még soha, Szörnyen vert a szívem, lehetett vagy 180-as pulzusom alapjáraton, fájt a fejem, szédültem, verejtékeztem, remegtem, kb. mintha speedeztem volna. Aztán ez után az eset után abbahagytam, és mostanában hetente, vagy 2 hetente iszok meg 1-et. Ha tehetném visszacsinálnám, mert maradandó kárt tett a szívembe az a 2 év, azóta ha akár egyszer is többet megiszok 1 doboznál nagyon megfájdul a szívem. Szóval én azt mondanám, hogy inkább ne igyál egyszerre 2-őt. Ha hétvégente 1-et megiszol, és tényleg marad ez a heti 1-szer 1db akkor nem okoz különösebb kárt, de annál többet ne fogyassz, főleg amíg gyerek vagy.
2013. ápr. 28. 14:08
 12/15 anonim ***** válasza:

Igaza van, akinek igaza van. Túl van reagálva, mint oly' sok minden.

Persze káros, de nem kell akkora felhajtás neki, mert nem halálos méreg(az asztalunk közepén található konyhasó kevesebbtől gyilkol)

Igaz persze, hogy nem akkora az élvezeti értéke, csak példa volt.

Káros. Heti egy csak kicsit. Téma lezárva.

2013. ápr. 28. 17:13
 13/15 anonim ***** válasza:
50%

6 os:

Instant kávé koffein tartalma (/100ml):30-50mg

Presszókávé:50-175mg

Hosszúkávé: 50-80mg

Energiaital:32 mg

ez 100 ml ként van, a kérdező 3 dobozzal ivott meg, ami lehet 250 ml-től 500 ml-t is jelenthet / doboz. Ha a 250 ml-s re értette akkor 750 ml-t ivott meg, ami 240 mg koffeint jelent.

Presszókávéból senki nem iszik meg egy decit sem. 4-5 rendes kávét kellene meginni ennyi koffeinért.

2013. ápr. 28. 18:43
 14/15 anonim ***** válasza:

Koffein miatt magas vérnyomás, szívelégtelenség, szívzavar, szívmegnagyobbodás, szívritmuszavar, cukorbetegség, stb.

Szóval sok minden!

Nem egészséges!

Ha inni akarsz válasz olyat amiben nincs koffein és taurin!

Van pl Hell, akkor a Monster és van az Adrenalin Kid amit gyerekek is ihatnak, az a neked való!

2013. máj. 5. 11:17
 15/15 anonim ***** válasza:
Ezeket nem arra találták ki hogy használjon, de nem is ártanak. Csak nagyon okos emberek rájöttek hogyan lehet sok pénzt a semmiből teremteni.A hülyéknek divatot csináltak.
2013. dec. 7. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!