Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Körülbelül 20 emberre mennyi...

*Endii* kérdése:

Körülbelül 20 emberre mennyi italt vásárolnátok, és mit?

Figyelt kérdés

Májusban rendezek egy szélesebb körű baráti összejövetelt, a nyaralómon, ez ahogy már írtam is, nagyjából 20 főt fog jelenteni, maximum 23-24.

Az étel kérdés meg van oldva, viszont az italt nehezen tudom kiszámolni, mennyit kéne vásárolnom és mit, azt tudom, hogy sört mindenki szívesen iszik javarészt, illetve üdítő is lesz a kocsival érkezőknek. De miből mennyit? :/

Ti hogyan csinálnátok?

2013. ápr. 14. 17:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire iszákosak? Már hogyha nagoyn alkoholos jellegű összejövetelt terveztek, és mindenki szeret inni, akkor úgy számolnék, hogy mindenkire jusson kb. 3-4 deci rövid (úgy is lesz, aki nem szereti más meg szívesen megiszik helyette fél litert is...)

Szóval 20-25 főre mondjuk 7-8 liter tömény, az 10-11 üveg 7 decis italokból. Azt meg úgy válogatnám össze, hogy legyen benne vodka, tequila, whiskey, és valami keserű pl. unicum vagy jäger.

Sörből számolnék mindenkire 3-4 üveggel, annyit még a lányok is letolnak néha...:) szóval 3-4 karton sör.

Borból...hát nem tudom, mi azt annyira nem isszuk, szóval társaságsüggő. A biztonság kedvéért abból is vennék teszem azt egy 6 üveget, hogy legyen boroskólának, azt jól is van.

2013. ápr. 14. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt is számold bele, hogy ilyen meghívásnál szinte mindenki szokott magával hozni egy üveg italt. Nekem pár hete volt házibulim, tizenketten voltunk, vettem 2-2 liter kólát, ásványvizet, 2 fajta rostos üdítőt, bor, pezsgő, néhány égetett szeszes ital mindig van itthon a kamrában/bárszekrényben, de a sajátunkból talán ha fél üveg bor elfogyott, annyi mindent hoztak. Még annak is itt maradt a nagy része. Mondjuk nem egy ivós banda.
2013. ápr. 14. 18:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Az első jól írta, én annyit tennék hozzá, hogy én inkább Jägermeistert vennék, nem Unicumot :D Az italmennyiség az pedig valószínűleg bőven elég lesz egy egész éjszakára is, még akkor is ha nagy alkeszok gyűlnek össze :D
2013. ápr. 14. 18:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja a rumot kihagytam! Az lenne az 5. fajta tömény :) Jó kis captain morgan kóla citromkarikával és mentalevéllel...mmm
2013. ápr. 14. 18:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Én ha bulit rendeznék akkor sok töményet nem vennék max 2liter hp-t vennék kb 3rekesz sört, kb 10üveg bort meg kólát, meg mondjuk 5hubit
2013. ápr. 14. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!