18 éven aluliaknak hol adnak inkább alkoholt? A kis
ABC-kbe vagy a Tesco szerűekbe?
Figyelt kérdés
Megyünk vidékre kézizni és hazafelé néha szoktunk egy kicsit kortyólgatni (nem offra csak jokedvig) és megszoktunk álni este hazafelé mindig ilyen Tescocknál ott alkoholos italt adnak vagy kérjünk meg egy felnött embert hogy vegye meg nekünk?
2009. szept. 20. 08:55
1/10 anonim válasza:
Ha nem nézel ki 21nek (ez van kiírva a tescoban) akkor elkérik a személyid, és ha nem múltál még el 18 akkor nem adják el. Aluljárókban szoktunk venni a kínaiaknál, nekik nem számít a kor:D
Kis ABCkben van amelyikben eladják (lásd a zp melletti abc ott a környéken) de van ahol nem.
Sok sikert:)
2009. szept. 20. 09:11
2/10 anonim válasza:
A Tesco-ban tuti, hogy kérnek személyit, még tőlem is elkérik rendszeresen, pedig 23 éves vagyok. Inkább meg kéne kérni valakit, aki elmúlt 18, hogy a pénztárnál ő fizessen. Kisebb ABC-kben amúgy szerintem inkább kiszolgálnak, már ahol. Persze kisboltban 1-2 sör miatt lehet, hogy nem kérnek személyit, de ha vodkát, pálinkát vennétek, akkor már elkérnék. Mondjuk a kis boltok is paráznak a büntetés miatt, szóval most már nem tudom mi a helyzet, amikor én voltam 16-17 éves, akkor még akkora ügyet nem csináltak ezekből, kb. akkor kezdtek pont szigorodni ezek a szabályok, de még nem vették mindenhol annyira komolyan. Most nem tudom, hogy mennek a dolgok, csak azt tudom, hogy a nagy áruházakban a pénztáros az állásával játszik, ha nem kér személyit.
2009. szept. 20. 09:11
3/10 anonim válasza:
mostmár a kisboltokba is kérnek személyit...
multkor venni akartam egy doboz cigit,és a bácsi eddig mindig kiadta most meg személyit kért...és mindenhol személyiznek:(
De azért neked sok sikert hátha kifogod
2009. szept. 20. 09:30
4/10 anonim válasza:
Tőlem Pesten elkérték a személyit egy kis boltban.
Csodálkoztam mert nálunk vidéken általában szó nélkül odaadják az alkoholt.
18/F
2009. szept. 20. 09:59
5/10 anonim válasza:
inkább kisboltokban, tescoban mindig elkérik
2009. szept. 20. 10:21
6/10 anonim válasza:
kérjetek meg valakit szerintem, az a biztos. tescóban biztos, hogy kérik, de a kisboltban is ugyanúgy.
2009. szept. 20. 10:26
7/10 anonim válasza:
A fiam (25 éves) mesélte az alábbi történetet. Gimis srácok bementek a kisboltba és italokat vettek. Az eladó mondta nekik, hogy nem adhatja el nekik, mert még nincsenek 18 évesek. Az első srác mondta, hogy hát ez ajándék, és be is kellene csomagolni. Meg is kapta, szépen becsomagolva. A következőnél ugyanez történt. Jött a harmadik srác. Eladó ránézett és azt mondta, igen, tudom, ajándék. Most csomagoljam be? kérdezte. A srác ránézett, és azt mondta. -Hát nem muszáj. Mire az eladó: -Gondoltam , és a srác kezébe nyomta a piát.
De mire ezt olvasod a probléma valamilyen formában, de megoldódott.
Értelek én, de azért ne szokj rá az italozásra!
2009. szept. 20. 18:03
8/10 A kérdező kommentje:
ez jóötlet:D nem nemakarok.....csak 1hetente egyszer meccsvan és esténként vagy bánatunkba vagy örömünkbe kortyolgatunk egy picit:Dköszi a komokat!
2009. szept. 20. 20:02
9/10 anonim válasza:
Ne legyél amatőr, csak van egy 18+ ismerősöd. De ha nem ismerős az sem baj, kisebb bolt előtt leszólítasz valakit, kihozza, és minden törvényes:D
2009. szept. 26. 23:09
10/10 anonim válasza:
Most hallom először, hogy 18 év alatt nem lehet alkoholt venni egy boltban. Budapesten bizonyos kerületekben este 11 után egyáltalán nem lehet. Kemény diktatúrában élünk :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!