Energiaitalok - Meggyőződések? Vélemények? Tapasztalatok? Esetleg: kutatások eredményei?
Üdv minden olvasónak és válaszolónak egyaránt!
Ez a kérdés azóta érdekel jobban, amióta úgymond az energiaitaloknak a fogyasztását elkezdtem. A kávét egyébként is szeretem, és mivel az energiaitalok a koffein miatt is kínálják magukat, így hát nem nehéz rájuk szokni, egy már, kávészerető embernek.
Persze nem beszélünk most függőségről, hanem inkább olyan !ÉRTELMES! hozzászólásokra lennék kíváncsi, amelyek kimondottan kiformálnak az energiaitalról egy képet, amely egy ágban lehet pozitív, másikban pedig negatív.
És ha van olyan személy, aki már kutatásokkal is foglalkozott energiaitalok terén, az leírhatná ide, hogy mi a véleménye: mennyire káros az összetétele miatt? Vagy ha rámondjuk, hogy káros, akkor miért válik azzá?
Mi az igazság? Mert az biztos, hogy ami a csomagoláson fel van tüntetve az közel sem az igazságot mondja el a tartalmáról.
Létezik olyan energiaital, amely esetleg jobb kategóriás összetételből ítélve (elemzésekből leszűrve)?
Várom minden tapasztalatból rejlő vagy evvel a témával már foglalkozott személyek véleményét!
Szia!
Köszönöm a hasznos információkat! Számomra ez is hasznos, mivel tapasztalataidat írtad le. Ezért megfogadtam a mondataid!
Köszönettel: én
Namármost két külön dolog a hatóanyag, meg a hordozóanyag. A hatóanyag-kombináció hatásmechanizmusa a következő:
- A nagy mennyiségű cukrot megemészted (mert ugye az is van benne bőven), és a keringésbe kerül
- A koffein felpörgeti a vérkeringést
- A taurin segít, hogy a megemésztett cukrot a szervek és az izmok felvegyék a keringésből
Na most képzeld el :-) Az ilyen hatásra mondják azt a gamerek, hogy Headshot :-D
A koffein alapvetően nem káros, csak ha túlpörgeti a keringést, az a káros. Viszont a hordozóanyagok (ami kb a kóla összetételével egyezik meg), az már nem frankó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!