Mikorra növi ki az ember az ivós korszakát?
Úgy értem azt, amikor féktelenül, és eszetlenül iszik össze vissza mindent, vagy a mindegy csak sok legyen elvet követi, mikor van ennek vége?Vége van-e egyáltalán?Kinek mi a tapasztalata?Én úgy érzem nekem már a minőség számít, nem a mennyiség, és már nem a berugós, ereszd el a hajamat a fontos, hanem mondjuk egy pohár nemes bor :)
Eljutott még valaki idáig?
A válasz megírásának időpontja: 09-16 04:57
Ó te magasságos, hogy te mekkora sügér vagy ecsém! A fiatalok ivászatából nagyon kevesen ragadnak le alkoholistaként, egyáltalán nem konzekvencia, ha valaki fiatalon nekiáll a buli miatt inni, abból alkesz lesz. Melyik kisujjadból szívtad ezt ki?
A kérdésre válaszolva:
Azt nem lehet kinőni, egyénfüggő...:)
Mikor 14-17 évesek voltunk, haverokkal minden hétvégén részegek voltunk a jó öreg kannás bortól (másra nem tudtunk kp-t szerválni, így ez maradt):D utána 2-3 naponta jártunk egy újonnan nyitott helységbe, és ahány alkalommal ott jártunk, annyiszor csaptunk be. :D
Most már jó, ha havonta 1X összefutunk, és 2-3 sör mellett elbeszélgetünk, nem rúgúnk be...
-ReapeR-23/F
Hogy melyik ujjamból, kedvesem? Saját keserű tapasztalat. Aztán meg lehet nyomorodni bele 30 éves korára az embernek.
Te láttál már alkoholistát? Nem csak az, aki minden nap részegen tántorog előtted; nagy részükről meg nem mondanád, mert soha nem látod részegen, sőt, nem is kell ahhoz egyszer sem berúgni, hogy alkoholfüggővé válj, és az alkohol tönkrevágjon úgy fizikailag, mint mentálisan. Némelyik ember soha be nem rúg, viszont fogyaszt annyit, ami már kimeríti a fogalmat. No és ne feledkezzünk meg azokról, akik absztinensek, mint én.
Az absztinencia tarthat életem végéig, attól még nem vagyok gyógyult, mert bármikor visszaeshetek könnyen. Ezt jelenti az alkoholizmus, és a függőség.
Ajánlom, egyszer látogass el a belgyógyászatra, azon belül is nézz szét egy gasztroenterológiai kórteremben. Láthatsz ott sok-sok csodát, citromsárga májcirrózisos embert, aki egyébként azonkívül, hogy az utolsókat rúgja a mája, egész remekül érzi magát; láthatsz rengeteg hasvízkórost, aki vasággyal együtt van 40 kiló, a hasa meg mint egy 9 hónapos terhesnek, mert már az összes kötőszövete vízzé alakult a piától, stb.
A jellemzően sovány testalkatú, és szalmaboglya hasú emberek mind alkeszok; itt nincs melléduma, ezek tünetek. Ugyanúgy, ahogy a dagadt láb szívbetegségre utal. Csak éppen ezeket nem mindenki veszi észre, mert nem ismerik az emberek. Csak orvos, vagy aki már sokat feküdt kórházban köztük és sok ilyet látott.
Mondd, te sügér! Neked mennyi tapasztalatod van e téren, hogy így oltasz?
btw, jó lenne egyszer elolvasnod, ami minden poszt előtt kiveri a szemed: # Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted! - Érthető, Okoska?!
én 14éves koromban kezdtem piálni meg bulizgatni
de már egyáltalán nem tatróm jónak ha bebaszok mint a ló szoval bulik alkalmával is max 1-2sör és ennyi most 16éves vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!