Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kb mennyi alkoholt szoktatok...

Kb mennyi alkoholt szoktatok inni hetente?

Figyelt kérdés
mert legtöbb ismerősöm, rokonom barátom szinte mindennap iszik vagy 2-3 üveg sört, vagy 2-3 pohárt bort, esetleg néha, 2-3 naponta egy-két kis pohárka töményet is. mi a sok, mi a normál, mi az elfogadható szerintetek? én pl párommal esténkén megiszogatok 2-3 pohár bort, néha egy kis pohár pálinkával is koccintunk. hétvégenként többet iszunk. nem sok olyan ismerősöm van aki alig iszik vagy egyáltalán. már a nők többsége is szereti a pálinkát, a wisky-t, ilyenek. na szóval mi az elfogadható mennyiség napi vagy heti szinten férfiaknál és nőknél, fiataloknál és időesebbeknél? csak úgy érdekelnek a vélemények, tapasztalatok...
2013. márc. 13. 19:27
 1/10 anonim válasza:
Én soha nem fogyasztok alkoholt.Párom alkalmanként szokott 1-2 üveg sört,ha megkívánja.pl nyáron többször :)Meg ő szokott alkalmanként,bulikon stb töményet is inni.
2013. márc. 13. 19:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Semmilyen alkoholt nem fogyasztok. 21/L
2013. márc. 13. 19:39
 3/10 anonim ***** válasza:
Havonta, két havonta 2-3 pohár bort. De ha telne rá és mindig tudnék minőségi, finom borhoz jutni, biztos én is hetente többször innék pár pohárral, mert finom. Töményből én is a pálinkát szeretem, de azt még ritkábban szoktam inni, a pénzt elsősorban fontosabb dolgokra költjük, alkoholra csak nagyon ritkán.
2013. márc. 13. 19:45
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem amit ti megisztok, ha minőségi, ha nem, sok. Én van, hogy hetekig nem iszom egyáltalán, aztán ha buli/összejövetel van, akkor igen. Nem vagyok az a típusú ivó, aki "csak úgy" koccintgat egy felessel, nem is értettem ezt soha. Csak ha alkalom van.

27 N

2013. márc. 13. 19:53
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Amennyi van..
2013. márc. 13. 20:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem iszok alkoholt.
2013. márc. 13. 21:34
 7/10 Phoney ***** válasza:

Én is ittam már ennyit napi szinten, de ez sok. Megfelelő adottságokkal jó ideig nem okoz komolyabb egészségügyi gondot, de szellemileg-érzelmileg tompít. (Ez persze nem mindenkinek baj, de a napi szintű iszogatás olyan hatással van a gondolkodásmódra és a napi rutinra, amit csak utólag, szárazon lehet észrevenni.)

A brit orvosi ajánlás szerint férfiaknak az egészségre nagyjából ártalmatlan átlagosan napi másfél-két ital (korsó sör deci bor, feles tömény [40%]), nőknek ugyanez egy-másfél adaggal. De a fentiek miatt ezt sem ajánlanám.

Nálam változó, mostanában heti 4-5 ital lehet.

2013. márc. 13. 21:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Rendszeresen nem fogyasztok alkoholt. Alkalmanként, ami azt jelenti, hogy bulikon, egyéb eseményeken, valamint nyáron suli után néha elmegyünk meginni egy citromos sört, de az nem az alkoholról szól.
2013. márc. 13. 22:40
 9/10 anonim ***** válasza:
amig otthon laktam naponta ittam alkoholt, miota elkoltoztem kulfoldre csak hetvegen. pentek egy bor, talan szombaton is egy, de ez valtozo. eloszor kicsit hianyzott, de legalabb nem szorongok, hogy mar vajon alkoholista vagyok-e (van boven csaladi hajlam), meg, hogy hogy fogok kinezni husz ev mulva.
2013. márc. 13. 23:18
 10/10 anonim válasza:
Nem sokat iszom amióta meg van a jogsim. Azelőtt sem ittam túl sokat max hétvégén.
2013. márc. 14. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!