Pálinkát mivel szoktátok keverni?
A pálinka fajtájával azonos gyümölcslével próbáld! Ízlés szerint lehet 50/50-be vagy csinálhatsz belőle longdrinket!
Az "ágyazás" se utolsó. Az egyik rokonom pl azt szokta hogy friss sárgadinnyét felkockáz kb 2x2x2-re (szerintem lehet barackbefőttel is), azzal megtölt egy megfelelő méretű befőttes üveget, majd felönti gyümölcspálinkával úgy hogy éppen ellepje. Aztán hagyja állni egy pár napig! Azt nem mondom hogy nem erős, de különleges. Ezt még ha megspékeled valami minőségi gyümölcslével akkor még jó is kisülhet belőle....
mézet és csipkebogyót,nagyonfinom
fél liter pálinkához kb 2 deci méz és nagy maroknyi felezett csipkebogyó,hűvös helyen áll 3 hétig,hetente összerázod,a 3 hét után áttöröd szűrön,majd állhat még,én 2-3 hónapot szoktam várni vele,akkorra van igazán jó íze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!