Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi lehetetett az almabor...

Mi lehetetett az almabor baja? Lehetséges, hogy bizonyos almafajtákból nem lehet bort késziteni?

Figyelt kérdés
Almabort szeretnék késziteni egyszer már sikerült mindenki meg volt lepve,hogy milyen finom lett.De másodjára egy másik almafajtából készitettem és pocsék lett nem tudom mi lehetett az oka,hogy ihatatlan lett de most cefre készül abból az rossz almából és épp ugyanaz a kellemetlen aroma érződik rajta,de arra is gondoltam már,hogy valami nem oda illő gomba vagy baktérium kultúra a ludas.Mindenesetre a cefrét beoltottam sütő élesztővel mert azt olvastam,hogy az is tökéletesen megfelel ha nem szeretnék hardcotre minőséget elérni.
2009. szept. 5. 09:53
 1/3 A kérdező kommentje:
Majnem elfelejtettem megkérdezni a bort is beolthatom sütőélesztővel ha más nincs?
2009. szept. 5. 09:58
 2/3 anonim válasza:

Bár az almaborhoz nem igazán értek, de az biztos, hogy nem alkalmas minden fajta. Az erjedést nagyban befolyásolja pl. a hőmérséklet. Lehet túl meleg volt és rossz élesztő szaporodott el.

A sütőélesztő nekem kicsid durvának tünik... :)

2009. szept. 5. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
téli, kemány fajtából lehet a legjobbat kihozni
2015. okt. 8. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!