Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az igazán jó vodkák hogyan...

Az igazán jó vodkák hogyan készülnek?

Figyelt kérdés
A többszöri lepárláson, az alapanyagon, vagy a nemtudom én milyen gyémánt meg stb szűréseken múlik a minőség?
2013. jan. 7. 19:51
 1/5 Zsuppii válasza:
Igen legfőképp a lepárláson 3szor vagy többször párolják.
2013. jan. 7. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Phoney ***** válasza:
100%

Ugyanúgy készülnek, mint az olcsóbbak, csak jobb a technológia. Akkor igazán jó egy vodka, ha minden "karcos" anyagot és az aromák többségét is kitisztítottak belőle, de közben sikerült annyi illóanyagot bennehagyni, hogy ne legyen túl száraz (mert az etanol az olyan), na meg a színtiszta víz-etanol elegynek az illata se annyira kellemes, hogy könnyű lenne 10 ezerért eladni... van olyan 2000 forintos vodka (Siberia), ami vízszerűbb pl. a 3-4 ezreseknél (és nem csak a 2,5%-kal kevesebb alkohol miatt), de nem mondanám, hogy jobb is.


Mindehhez az a fontos, hogy a lepárlóoszlop kialakítása (és mérete) alkalmas legyen a fent említett lágy, de nem száraz finomszesz előállítására (mivel a vodka törvény szerint finomszeszből indul), majd az ideális mennyiségű aktívszénen engedjék át (habár nem minden márka használ szűrőt).


A gránit-, gyémánt- és egyéb eszméletlen szűrők valószínűleg mind egy szálig a marketingesek fantáziáját dícsérik, mivel a vodkamárkák alapvető problémája, hogy adott minőségben a legtöbbjük tökegyforma, ráadásul kb. a 10e ft-os vodkáknál megáll a tudomány, és aki 40-et akar kérni egy üvegért, vagy csak ki akar tűnni a többi közül, annak bizony hazudnia kell valamit.

2013. jan. 7. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Phoney valasza tokeletes, meg annyit hozza hogy a jo vodkaknak az ara legnagyobb reszet a marketing teszi ki, ugyanis az alapanyagai egyaltalan nem dragak, nincsenek evekig hordokban/tartalyokban (semeddig sem erlelik), igy komoly penzeket kell a marketingre forditani hogy el tudjak adni joval dragabban. Jo pelda erre az Ed Hardy vodka aminek a palackja kb tobbet er mint a romma parolt vodka ami benne van.
2013. jan. 7. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, felpontoztam mindenkit még régebben csak elfelejtettem megköszönni. :)


Eszembe jutott még 1 kérdés:

"A Kalinka prémium vodka egyedülálló tisztaságú ital. A legjobb minőségű gabonából készült természetes szesz és ásványi anyagoktól teljességgel megtisztított víz alkotja."

"A gyártás során minden egyes cseppje 10 db, egyenként 60 kg aktív szenet tartalmazó szűrőoszlopon jut át"


Én mégis a körömlakklemosóra asszociálok rögtön mikor megérzem az illatát, és az útóízétől is borzongok. Velem van a gond, vagy picit eltúlozzák a minőségét a marketingesek?

2013. febr. 3. 00:50
 5/5 Phoney ***** válasza:
Nem is kicsit túlozzák el:) A „Zwack prémium” termékek mind alsókategóriás italok „világklasszisként” népszerűsítve. Mondjuk ezt az itthoni „alkoholkultúra” fényében nem is nagyon lehet a szemükre vetni, inkább azt, hogy a legtöbb italukat erősen túlárazzák (bár a Kalinkát pont nem annyira).
2013. febr. 3. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!