Miből készülnek a 140 Ft-os felesek?
Figyelt kérdés
Boltok tele vannak az ilyen felesekkel, amik mindösszesen 140 Ft-ba kerülnek. Hogy hozzák ki ilyen olcsón, hogy még haszon is van rajta?2012. júl. 31. 21:03
1/6 anonim válasza:
Egy üdülőfalu kis kocsmájában 65 ft-ért árulják. Megkóstoltuk és borzalmas volt!!!!!!!! Mint valami méreg... De azért ütött rendesen :D
2/6 anonim válasza:
...de amúgy nem tudom miből készülnek! Lehet, jobb is!
5/6 Phoney válasza:
A répacukor gyártásakor megmaradt, melaszból főzik hozzá a finomszeszt, az pedig végtelenül olcsó. Ezt a – közhiedelemmel ellentétben még egyáltalán nem egész ízetlen – alkoholt olcsó aromával ízesítik, ami túl „vékony” ízű ahhoz, hogy elnyomja a melaszszesz gusztustalan jellegét.
Ezeknél az ár nagyobbik része ÁFA és jövedéki adó, meg amit a kereskedő rátesz. Ha ezeket levonod a bolti árból, néhány párszáz forint jön ki üvegenként...
6/6 anonim válasza:
Ha Szabadegyházán gyártották, akkor kukoricából. A kukoricakeményítő enzimes bontásából lesz az izocukor, illetve megerjeszve-desztillálva alkohol, ami mindenféle aromákkal mindenféle italokat ererdményez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!