Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik az igazi vajsör?

Melyik az igazi vajsör?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elszeretném készíteni a Harry Potter filmekből ismert vajsört, de találtam többféle receptet is. De gondolom az igazi vajsört csak egyféleképpen lehet elkészíteni.

Itt vannak azok, amelyeket találtam.

[link]

[link]

Szerintetek melyik az igazi? Ha esetleg egyik se, akkor letudnátok írni az igazi receptjét?

Köszönöm! :)

2012. dec. 30. 16:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a választ! :))
2013. ápr. 16. 06:30
 12/18 anonymus84 válasza:
100%
Múlthéten volt szerencsém ellátogatni a Harry Potter stúdióba, az eredeti Londonosba. Ott lehetett vajsört venni, viszont fogalmam sincs, hogyan készül, de szénsavas üdítő volt, valami cukros tejszínhab szerűséggel. Finom volt, de annyira tömör édes volt, hogy 3-4 kortyot bírtam inni belőle. :D
2013. júl. 1. 12:56
 13/18 anonim ***** válasza:

Értem, utolsó :)

Én úgy képzeltem el eddig, mint a madártejet :D

2013. júl. 1. 13:02
 14/18 anonim válasza:
36%

Szeretnék Mindenkit kiábrándítani, ha esetleg valaki azt gondolja, hogy a filmben alkoholos italt ittak a gyerekek...

Nemrég volt szerencsém megkóstolni az igazi vajsört, és azt is el kell, hogy áruljam tej sincs benne. :P

Számomra a második recept hűbben tükrözi a vajsört, mint az első.

Amiből én ittam, az a hivatalos Harry Potter-féle, mivel a HP stúdióban ittam.

Az alapja hasonlóan az igazi sörhöz, hűtötten kerül felszolgálásra, és ugyanolyan színű, és tisztaságú mint az igazi sör. Szénsavas, eléggé hasonlít a Cream Soda-ra de nem vaníliás, az biztos. Inkább ilyen gyömbérsör, és a cseresznyés Cream Soda között mozog. A tetejére frissen felvert hab és krémszerű bigyó kerül ami szoba-hőmérsékletű. Szerintem ebben a krémben van fahéj, tojás, olvasztott barnacukor, és esetleg egy kis tejszín is.

Ahogy telik az idő a hab esik össze egy kicsit, és keveredik el az italban, amitől kicsit homályosabb lesz.

Összességében nagyon émelyítően édes, de nagyon ízletes, és finom ez az ital.

2013. okt. 24. 22:44
 15/18 A kérdező kommentje:

De jó neked. :)

Tök mázlista vagy, hogy kijutottál oda. Köszönöm, hogy ezt mind elmondtad. :))

Egyébként - ha szabad kérdeznem - hogyan jutottál be oda? xD

2013. okt. 29. 00:19
 16/18 anonim válasza:
2014. júl. 14. 20:58
 17/18 anonim válasza:

Bocsi a késői reakcióért...

[link]

2015. aug. 30. 11:03
 18/18 A kérdező kommentje:
Semmi gond, köszi szépen! :)
2015. szept. 6. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!