Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Igaz ha a kólát felforraljuk...

Igaz ha a kólát felforraljuk akkor kevésbé mérgező?

Figyelt kérdés

Azt halottam hogy felkell forralni a kólát , mert akkor nem annyira káros a fogyasztása az ember számára !

Ez igaz mert , több embertől is kérdeztem azok azt mondák hogy így igyam ?

Köszike

2012. dec. 28. 12:46
1 2
 11/16 mustafa33 ***** válasza:
Azt mondják a cocacóla a JT-k biznise, abból nyomják az Őrtornyot. Lehet hogy igaz, lehet hogy nem.
2012. dec. 28. 23:29
 12/16 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy ha valamit felforralunk, akkor a víz pára formájában elpárolog és egy sokkal töményebb folyadék marad vissza. Ez azt eredményezi, hogy egy literben sokkal több szufamicsoda leledzik benne.

Ezért én nem forralom, hanem így hígított állapotban iszom.

No nem állandóan, csak mindent mértékkel. Ha kánikula van biztos, hogy vizet iszok, mert az édes üdítő nem oltja a szomjam. De ha megeszek egy mérgező Bigg Meget. akkor valószínű, hogy egy hideg kólával öblítem le. Normál kólával, nem olyan vérszegény cukormentessel, mert abban meg a cukrot helyettesítő anyag a mérgező, legalább is ahogy mondják. Azt azért nem iszom, mert nem jó az íze.

Szerintem sokkal több az ellenreklám, ami eltántorít egy bizonyos kört a kólától meg más hasonló erős mérgektől mint az indokolt lenne. Még egy dologra szeretném felhívni a figyelmedet. A hasonló megállapítás nem csak a kólára vonatkozik. Hallottam olyant, hogy a tej méreg, és halottam olyan szlogent, hogy a "Tej Élet, Erő, Egészség".

Melyik az igaz? A tejjel kezdődik az élet. Az anyatej építi igazán fel az immunrendszert. Oly sokan élünk ezen a földön, hogy a hagyományosan készített ételekkel nem lehetne ellátni a világ embereit. Altathatnál otthon tejet, vagy megveszed a kész egészséges gyümölcsjoghurtot.

Melyiket választod? A készet. Pedig azokban is van olyan szer amibe bele lehetne kötni. Ahhoz, hogy ellássák élelemmel az emberiséget, termelni kell, a megtermelt élelmiszert tárolni kell úgy, hogy ne romoljon meg. Ehhez vegyi anyagokra van szükség. Bízni kell a Magyar élelmiszer felügyeletben. Nekik az a dolguk, hogy vigyázzanak az egészségünkre. Persze Te is elolvashatod, hogy mi van a dobozra írva, és eldöntheted, hogy iszol kólát, vagy sem. Vedd alapul, hogy a teljesen egészségesen táplálkoztatott sportolók is megbetegednek, sőt idő előtt meg is hal néhány. És vannak olyan emberek, akiknek csak az olcsó virsli jut, még is élnek.

Egy kicsit lazábban és jobban átgondoltabban kellene kezelni ezt a dolgot.

Ez az én véleményem, és vannak olyanok akik arra biztatnak,hogy forrald fel a kólát.

Hát kóstold meg mind a kettőt, és döntsd el melyik a jobb.

Aztán dönts, hogy egyáltalán iszol kólát, vagy sem.

2012. dec. 29. 09:46
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszike válszokat , de biztos ami biztos inkább felforralom ivás előtt !
2012. dec. 30. 21:01
 14/16 Phoney ***** válasza:

Azért azt vágod, hogy forralással leginkább a kórokozókat szokás semlegesíteni, nem pedig a mérgeket? Amúgy meg minek iszol kólát, ha fogyasztás előtt gusztustalanlöttyöt csinálsz belőle?

Tedd fel a nagy kérdést, „miért jó ez nekem?”

De majd ha nagy leszel, rájössz, az emberek szeretik ész nélkül továbbadni, amit hallottak (mert észt osztani tök jó, nézz meg engem:P), úgyhogy semmit nem kell komolyan venni csak azért, mert sokan mondják.

2012. dec. 30. 21:15
 15/16 anonim ***** válasza:
Te a szódást is felforralva iszod? Azt mondják úgy kell....
2012. dec. 30. 23:16
 16/16 anonim ***** válasza:
azért kiváncsi vagyok, hogyan fogsz hányni a meleg forralt kóla első kortya után...
2013. ápr. 27. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!