Tenessee whiskeyt hogyan kell fogyasztani?
Ez most komoly?
Pohárból kortyonként!
Minden normális rövidet ugyanúgy kell inni. Kitöltöd a kedvenc pohárfajtádba (én pl. nem párlattípus, hanem inkább minőség és alkalom alapján választok poharat, de 80%-ban whiskyspoharat használok), whisky esetén esetleg tehetsz bele jeget (8-10 évtől fölött nem igazán érdemes, de a JD No.7-nél belefér), de érdemes vele és nélküle is megkóstolnod.
Ha van kedved, szagolgathatod kicsit, aztán szépen elkortyolod, a kortyokat érdemes megforgatni a szádban (és közben levegőt venni), legalábbis elsőre, mert akkor esetleg olyan ízeket is érzel, amiket másképp nem. Ezt általában olcsóbb italoknál is meg szoktam tenni.
Az adag tetszés szerint; én általában 5-6 centet töltök egy italból legelső alkalommal, hogy felfedezzem az ízét, máskor viszont 3-4 centeket.
Előző, igazad van, én is 9 évesen kóstoltam először a whiskyt, éppen Winnetout olvastam és azt hittem hú de jó lesz. hú de sz@r volt ☺.
(egyébbként értem, a whiskey korára írtad ☻)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!