Mi történik azzal felnőtt korára aki már fiatalon elkezd alkoholt fogyasztani?
Első, vicces vagy. :D
Válasz: semmi.
Te vagy vicces második.
Az alkoholizmus azzal kezdődik, hogy először keveset, de rendszeresen fogyasztanak alkoholt. Azután egyre többre lesz szükségük. A végén már nem tudnak meg lenni alkohol nélkül.
Azzal nem lesz semmi, aki csak ritkán és kevés alkoholt iszik.
Több dolog is megörvendeztetheti, például:
- Lesz egy kellemes májzsugora (májrák).
- Elérheti a delírium tremens.
- Elbutulhat (alkoholos dementia).
- Magas vérnyomás (hypertónia), cukorbetegség (diabetesz), és hiánybetegségek léphetnek fel.
Persze nem törvényszerű, hogy ezek bármelyike is feltétlenül kialakuljon. De igen valószínű, hogy előbb-utóbb egy rendszeres alkoholfogyasztónál valamelyik betegség kialakul, és többnyire nem is csak az egyik.
Nagyapám májzsugorban halt meg, 62 évesen. Élhetett volna még.
Az alkohol maga méreg, ahogy van. Hatásai elsősorban az idegekre hat (no meg a májra), és nagyon is hosszútávon mutatkozik meg.
Aki 10-20 évesen folyamatosan részegségig issza magát, az majd később csodálkozhat, amikor sokkal gyorsabban (és hamarabb) épül le szellemileg.
"most is eljár bulizni és szinte mindig részegségig issza magát mégsincs SEMMI BAJA , NEM ALKOHOLISTA"
Aha. Tehát az ég kék, de nem kék. Jó vicc vagy.
Én úgy 16 évesen rúgtam be először. Nem minden hétvégén csak 2-3 havonta egyszer. Aztán jött az egyetem, de itt sem lettem alkoholista, azzal hogy alkalmanként kicsit többet ittam.
Ha nem viszed túlzásba és tudod hol a határ és nem érzel hatalmas késztetést az ivásra, akkor nincs gond.
Rendes, normális felnőtt lettem, diplomával, egészséges párkapcsolattal. Néha a barátommal és a haverokkal lazulunk, de ebben nincs semmi rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!