Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi történik azzal felnőtt...

Mi történik azzal felnőtt korára aki már fiatalon elkezd alkoholt fogyasztani?

Figyelt kérdés
2012. nov. 29. 20:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%

Te jó ég, szóval itt egyesek szerint az ember csak alkoholista lehet, vagy olyan, aki semmi alkoholt nem iszik?

Itthon sosem iszom, csak társaságban pár pohár bort, kb. hetente, kéthetente... Akkor én most alkoholista vagyok? Megjegyzem, tizenévesen ennél jóval többet ittam, de már egyre kevesebbet... Igen, valóban csak rosszabbodhat a helyzet. Nevelőanyám rengeteget ivott még bulikorszakában, ma már SEMMENNYIT sem iszik. Mármint alkoholt.

De megsúgom, hogy nekem orvos ajánlására meg kéne innom minden nap 2 deci vörösbort, mert émelyegni szoktam. Nem szoktam egyébként betartani, mint írtam, mert itthon egyszerűen nem tudok alkoholt inni. Akkor az orvos most engem alkoholizmusra sarkallt?

Ismertem egy bácsit, minden reggel és este megivott egy pici jó minőségű házipálinkát és lássatok csodát, soha, semmi betegsége nem volt, még náthás se volt és nagyon sokáig élt egészségben.

Ja, régen meg akkor mindenki (a ti családotok is) alkoholista volt, mert a bor akkoriban tisztább volt, mint a mocskos víz, szóval többnyire inkább azt ittak. Mégis fejlődött a társadalom, nem? MOndjuk szerintem nem, de mondjuk úgy, hogy a legtöbbek szerint igen, fejlődött.

"Aki nem szereti a bort, az asszonyt és a dalt, bolond marad egész életében."

Luther Márton

2012. dec. 1. 09:27
 12/13 anonim válasza:

1/3 Válaszoló!

Szóval a franciák alkoholisták? Mert ők rendszeresen de mértékletesen fogyasztanak pl. bort!

2019. dec. 2. 19:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Beteg lettem
2020. dec. 6. 05:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!