Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Van köze a Bud sörnek a...

Van köze a Bud sörnek a Budweiserhez?

Figyelt kérdés

[link]

Itt egy kép róla. Nálunk Ukrajnában lehet kapni, nem tudom, Magyarországon lehet-e. Ár tekintetében a Stella mögött kicsivel. A szlogen is ugyan az: King of Beers. A logó is: [link]

Vagy ezzel csak a híres márka nevét próbálják meglovagolni és így hasznot húzni belőle?!

2012. nov. 10. 11:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Gondolom ugyanaz, csak az egyik az amerikai, a másik a német tisztasági és egyéb törvényeket betartva.
2012. nov. 10. 11:39
 2/7 Phoney ***** válasza:
100%

Van, de ez kicsit bonyolult. Három cég gyárt Budot illetve Budweisert, és szinte országonként eltér, hogy melyiknek melyik nevet van joga használni.

Budweis a csehországi České Budějovice német neve, a helyi német sörfőzők gyártották először ezen a néven, 1876-tól. (Budweiser Bier Bürgerbräu). Ezek ma B.B. Budweiser Bier néven mennek. (Itt van egy kiskapu, mivel ez németül „Budweis-i sört” jelent, és mivel ott tényleg készül, nem lehet megtiltani benne a Budweiser szót.)

Az amerikai Budweisert röviddel ezután hozta forgalomba egy ottani cég (Anheuser-Busch), az import Bw. utánzataként. Nekik van sima Budweiser/Bud, meg pl. Bud Light és Bud Ice.

Aztán van egy harmadik Budweiser, amit szintén Budweisban alapítottak, de ezt már cseh vállalkozó 1895-ben. Övék az összes Budweiser Budvar és a Bud Super Strong.

Elvileg 2010 óta a harmadiké a Budweiser név az egész EU-ban, de pl. Nagy-Britanniában az amerikait is így forgalmazzák (nyilván valamiért cserébe:)

2012. nov. 10. 12:56
 3/7 Phoney ***** válasza:
Ja, és a két belinkelt képen ha jól látom, az amerikai cég sörei vannak eltérő címkézéssel.
2012. nov. 10. 12:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat:)
2012. nov. 11. 17:59
 5/7 mustafa33 ***** válasza:
A heineken hamisít ororszországban és olaszországban is amcsi licenszben bud sört.
2012. nov. 14. 02:59
 6/7 mustafa33 ***** válasza:
Ami a képen van az az amerikai lólé.
2012. nov. 14. 03:02
 7/7 anonim ***** válasza:

A BUD (amerikai) egy dry beer típusú lager. Nagy tisztaságú, szinte teljesen semleges ízű. Nekem z egyik kedvencem. Magyarországon lakom, de amikor átmegyünk apámmal Kárpátaljára, mindig hozunk (miattam).

Gyakorlatilag semmi közük nincs egymáshoz. Közös az ősük, de a cseh és az amerikai teljesen más típusú sörök.

2017. okt. 27. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!