Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hizlal a sör? Vagy csak egy...

Hizlal a sör? Vagy csak egy elterjett hamis szobeszed?

Figyelt kérdés
2012. okt. 15. 10:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Elöször olyan nincs, hogy valami hizlal - ez csak attól függ, hogy neked mennyi a napi kalóriaszükségleted, meg az adott élelmiszerböl mennyit fogyasztasz.

De a kérdésedre: 100 ml sör kb 44 kcal, ez nagyjából ugyannyi, mint az üditök, 100 %-os gyümölcslevek kalóriatartalma. A bor már lényegesen többet tartalmaz, vörösbor átlagosan 60-80 kcal, a fehér meg kb 90, de akár 130 is lehet szintén 1 dl-re vonatkoztatva.

SZóval ha megiszon egy pohár sört, és még belefér a napi kalóriaszükségletbe, akkor nem hizlal, ha több üveggel iszol meg, akkor valózsinüleg túl fogod lépni a szükséges kcal-mennyiséget.

2012. okt. 15. 10:50
 2/9 anonim válasza:
25%
Igen hizlal, ha túlzott mennyiséget iszol. De ez ugyanúgy igaz a csokira is, és mondhatni minden másra is. A szó a mértéken van.
2012. okt. 15. 10:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Nagy mennyiségben szinte minden hízlal, ha nem mozogjuk le.

De azért nekem fájt hallani egy 22 éves srác szájából, h azért nem iszik sört, mert hízlal, ezért inkább vodkázik...

(nem szóltam neki, h akkor ne kísérje üdítővel, mert az is)

2012. okt. 15. 11:50
 4/9 anonim ***** válasza:
XD A vodka sokkal jobban hízlal mint a sör, igen minden alkohol hízlal, mert az alkoholt cukorból készítik, a világos sörök kb. 30-40 kalóriát tartalmaznak decinént, a barna sör az 60-70-et a borok is kb. ennyit, a tömyények viszont akár 300-400-at is, főleg amelyikben még hozzáadott cukor is van, pl.: likőrök
2012. okt. 15. 17:40
 5/9 anonim ***** válasza:

A sör hízlal. Az alkohol a szervezetedben cukorrá bomlik le, ráaásul az a cukor még csak nem is minőségi szénhidrát lesz ami energiaként hasznosulna, hanem sima egyszerű cukor. Mint a kristálycukor, tejcukor, stb... Ezzel az a baj, hogy gyorsan emeli meg az inzulinszintedet, majd gyorsan ledobja, gyorsan szívódik fel, tehát még véletlenül sem "kraft" lesz belőle, hanem egyenesen megy zsírba.

Tehát igen, a sör hízlal. Kis mértékben fogyasztva kis mértékben hízlal, de hízlal.

Jótanács: szórakozóhelyen igyál mindig sört, ha alkoholt akarsz. Az átlag tömények (Fütyülős, Hubi és társai) csak szörnyen túlárazott kommerszek. Le kell erőltetni őket, nem finomak. A sörből viszont a minőségibb is viszonylag olcsó.

2012. okt. 15. 20:15
 6/9 Phoney ***** válasza:

10-15 20:15

Nem. Nem bomlik le cukorrá. Acetaldehiddé bomlik, majd ecetsavvá, legvégül vízzé és szén-dioxiddá. Ez egy exoterm folyamat, vagyis energiát azt termel, ami miatt a mellette bevitt ételkalóriák „fölösleggé” válhatnak és elraktározódhatnak, de maga az alkohol nem alakul cukorrá vagy zsírrá. Ez ugyanolyan szintű áltudományos baromság, mint hogy „az alkohol hizlal, mert cukorból erjesztik”.

2012. okt. 18. 09:32
 7/9 anonim ***** válasza:
ma 09:32 kémia tanáromnak elküldtem fészbukon :D
2012. okt. 18. 17:18
 8/9 Phoney ***** válasza:
Hát ráfér, ha ő tanította neked, amit írtál.
2012. okt. 18. 18:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Igazából ugyan ezt a kérdést tettem fel neki régebben mint amit a kérdező, ő annyit mondott, hogy az alkoholt a szervezet egyszerű cukrokká bontja le. Akkor fel lettem világosítva :)

Azt a részét hogy az egyszerű cukrokkal mit kezd a szervezet azt helyesen írtam, diétás körökben tájékozott vagyok. A kérdés viszont nem ez volt :)

2012. okt. 18. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!