Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A behűtött pohárnak van...

A behűtött pohárnak van valami lényege/előzménye? :D

Figyelt kérdés
A hal a tortánban bea behűtötte a pálinkás poharakat...ennek van valami lényege? :D sose hallottam még ilyenről :D
2012. szept. 26. 17:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Beszokták.

Lehűti az italt benne.

Most hallottál. :)

2012. szept. 26. 17:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Hideg marad az ital benne. Egyébként én eddig akárhány kocsmában ittam rövidet, mindenhol így csinálták.
2012. szept. 26. 17:34
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja értem azt hittem valami más jelentése van :D Amúgy kocsmákba nem járok.
2012. szept. 26. 18:11
 4/8 anonim válasza:
Off, de nem ehyszerűbb lenne az italt hűteni?:D
2012. szept. 26. 18:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Off: egyszerűbb lenne, de ez mutatósabb :)
2012. szept. 26. 18:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor most mondok jobbat. Van olyan h előmelegített tányér
2012. szept. 26. 18:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyszerűbb behűteni az italt, mert ha vastag falú pálinkás pohárba van téve, akkor az a kis mennyiségű (alig fél deci) ital pillanatok alatt felmelegszik tőle.

Tehát azokat az italokat, amiket hűteni kell, ott az italt, és a poharat is hűteni kell!

Ugyanúgy, mint a koktéloknál, mikor zúzott jéggel hűtik a poharakat.

Csak ott a koktélkészítés előtt közvetlenül hűtik le a poharat.

Pl a borospohárnak azért vékony a fala, mert abba arányaiban több ital van, így az üveg veszi át a bor hőmérsékletét, (aminek amúgy sem kell túl alacsonynak lenni), és így a pohár hőmérséklete nem befolyásolja az italét.

És ezért talpas pohár, hogy a talpánál/száránál kell megfogni, nem suttyó módon a kehelynél, mert úgy már a kézmelegtől felmelegszik az üveg, és a bor.

2012. szept. 26. 19:00
 8/8 bumbi02 ***** válasza:
100%

Az előző jól írta.

És igen, meleg ételt, előre melegített tányérban illik felszolgálni az etikett szerint.

2012. szept. 26. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!