A behűtött pohárnak van valami lényege/előzménye? :D
Beszokták.
Lehűti az italt benne.
Most hallottál. :)
Nem egyszerűbb behűteni az italt, mert ha vastag falú pálinkás pohárba van téve, akkor az a kis mennyiségű (alig fél deci) ital pillanatok alatt felmelegszik tőle.
Tehát azokat az italokat, amiket hűteni kell, ott az italt, és a poharat is hűteni kell!
Ugyanúgy, mint a koktéloknál, mikor zúzott jéggel hűtik a poharakat.
Csak ott a koktélkészítés előtt közvetlenül hűtik le a poharat.
Pl a borospohárnak azért vékony a fala, mert abba arányaiban több ital van, így az üveg veszi át a bor hőmérsékletét, (aminek amúgy sem kell túl alacsonynak lenni), és így a pohár hőmérséklete nem befolyásolja az italét.
És ezért talpas pohár, hogy a talpánál/száránál kell megfogni, nem suttyó módon a kehelynél, mert úgy már a kézmelegtől felmelegszik az üveg, és a bor.
Az előző jól írta.
És igen, meleg ételt, előre melegített tányérban illik felszolgálni az etikett szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!