Én cefrét készitek de az elsö adag már jó két hete a hordóban van (már forr), belerakhatom a többit hogy a hordó tele legyen?
Figyelt kérdés
2012. szept. 25. 12:14
1/4 anonim válasza:
én nem igazán értek hozzá, de amikor elkezdtük szedni, minden nap raktunk hozzá, és a végén amikor tele volt, akkor lezártuk.
2/4 Phoney válasza:
Nem érdemes. Egy adott adagot minél hamarabb érdemes kierjeszteni, és aztán viszed is főzni, hogy ne ecetesedjen. A legtöbb házipálinka ugyanis ott van elrontva, hogy ecetes volt a cefre.
3/4 anonim válasza:
Hogyan gondolod megerjed az előző cefre akkor teszel bele még gyümölcsöt? Közben az első már megerjedt leáll és jön az ecetes erjedés.
4/4 anonim válasza:
Azt már félre kel tenni, mert hidegek vannak és nem forr úgy. A következő hordóba kell rakni, de naponta szoktuk vagy ha valakinek úgy van, hogy egyszerre szedi, vagy kap gyümölcsöt, azt bele rakja és mindennap amíg nem érzi a pálinka szagot kavarni-kavarni. (feljön a sűrűje, lenn kopog a mag, akkor jó) Csak teljesen érett gyümölcsből van jó pálinka, és fontos a mindennapi kavargatás egyszer, szinte törni össze.
Már annyira terheltek a főzdék, hogy el kell tenni tavaszra, nem fagy meg. (de védett hej kell neki, és lezárni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!