Ha jeget teszek a pálinkámba elfogyasztás előtt, és megvárom míg elolvad benne, akkor kevesebb fokos lesz, de meg marad az alkohol tartalma?
Figyelt kérdés
vagy milyen hatással van rá a jég a hűtésen kívül2012. aug. 30. 14:31
1/4 anonim válasza:
Hát fél deci azaz 50ml mondjuk 60%-os szilvapálinkában 30ml tiszta alkohol van, ha ebben beleteszel egy jégkockát, az elolvad benne, akkor már nem 50ml hanem a jégkocka méretétől függően mondjuk 70ml folyadék lesz a pohárba, és így már nem az 50ml tartalmaz 30ml tiszta alkoholt, hanem a 70ml így végül is már "csak" kb. 42.8%-os lesz a pia, tehát a válasz igen, ha jeget raksz a pálinkába, akkor a tiszta alkohol mennyisége megmarad, de kevesebb fokos lesz, mert ugye a pálesz mellett már víz is van a pohárba. Ha nem szereted a nagyon erős 60-70%-os pálinkákat, akkor ez egy jó módszer, hogy elgyengítsd őket egy kicsit.
2/4 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ugyanúgy be fogok tóla rúgni,mintha jég nélkül innám,csak nem fogom érezni az erősségét.Ugye?
2012. aug. 30. 14:54
3/4 Phoney válasza:
Berúgás szempontjából elég minimális különbséget tesz, ha jegeled a töményet. Ha minél jobban be akarsz rúgni X mennyiségből, akkor gyakrabban vagy nagyobb adagban idd.
4/4 anonim válasza:
Igen ezt én is tapasztaltam, a tegnap is, hogy nem igazán jó 3 féle töményt vörösbort, és sört összeinni, főleg mindezt fél óra alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!