Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért vagyok így az alkohollal?

Miért vagyok így az alkohollal?

Figyelt kérdés

Tegnap este iszogattam (életemben először). Áfonyás sör, házi pálinka energiaitallal, boros kóla, pezsgő. Felszabadultabb lettem, de nem ittam magam a sárga földig, igyekeztem mértéket tartani.

Most kicsit fáradt vagyok, pedig 11 órát aludtam, lötyög az agyam a fejemben, nyúzott vagyok egy kicsit. Oké, hogy jól érzem magam az alkoholtól, de nekem nem fáj rá a fogam, hogy másnap ilyen legyek. Szóval nekem nem éri meg az az X óra, hogy felszabadultabb, jobb kedvű legyek, mert a másnapom elég kellemetlen.

18l

2012. aug. 30. 14:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy teljesen normális reakció, amit produlkálsz, meg a következtetésed teljesen normális. Ilyen az alkohol, meg az össze-vissza ivás, ezt okozza. Azt hiszem, nem voltam vagy 30 éve részeg, pontosan ezért.
2012. aug. 30. 14:28
 2/10 anonim válasza:
100%

Azért van ez mert über módon keverted bakker... sör + pálinka + energiaital + boros kóla + pezsgő hát egyáltalán nem csoda, hogy szar a másnap :D :D :D lol az energiaitallal am is könnyű összehozni jó kis másnaposságot...

Minél kevesebb félét igyál, és összeillő piákat (pl. sör + pálinka) és ha abból se a legszarabb minőséget iszod nem leszel másnapos.

2012. aug. 30. 14:28
 3/10 A kérdező kommentje:

Mondjuk elég ütős volt a pálinka... Eléggé égette a torkomat.

'Kipróbáltam', köszönöm, elég volt ennyi :D

2012. aug. 30. 14:34
 4/10 anonim válasza:
100%
Hát amilyen menüt összeittál, az a legtöbb ember várható életkorát 10 évvel csökkenti, úgyhogy nem csodálom. :D
2012. aug. 30. 14:34
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Nekem is ezt mondák eddig, hogy, ha egyfélét iszok akkor nem leszek annyira másnapos. Szóval csak pálinkáztam, 6-7 feles lecsúszott és pár korty sör. Másnap egész nap ágyban voltam, mert annyira szét volt a fejem, fájt. A következő alkalomkor ittam pálinkát, sört, jégert, sangriát és üdítőket (cola, narancslé). A várt hatás megvolt, de a másnaposság egy kis fáradságot kivéve semmi elmaradt, a fejem teljesen rendben volt és kb. csak 5-6 órát aludtam.
2012. aug. 30. 14:52
 6/10 anonim válasza:
100%

55% sok mindentől függ a dolog! Alapból az is számít h mennyire szar a pia minősége, az is h mennyit és mit kajálsz előtte sőt még az is h épp milyen hangulatba vagy... szal lehet h neked volt ilyen de az esetek 90%-ában sokkal másnaposabb leszel ha kevered a piákat...

A másik meg am a másnaposságban a cukor is nagyon számít, pl. az energiaital egy cukorbomba, könnyű tőle másnaposnak lenni ha alkohollal iszod... ugyanígy egy száraz bortól sokkal ritkábban leszel másnapos mint egy édestől...

2012. aug. 30. 14:57
 7/10 perfectlie válasza:

Igen,számít az is,hogy mennyire kevered őket és az is,hogy mit eszel előtte/utána.

Viszont egy tökéletes módszer a másnaposság ellen(diétázóknak nem fog tetszeni):éjszaka ágy mellé 1-1,5 liter agyoncukrozott üdítő(nem kóla és társai) inkább a sió limonádé kategória,és másnaposságnak nyoma sincs.Reggelre még mehet egy izmos gyros vagy egy jó kalóriadús pizza!

2012. aug. 30. 15:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát ennyi mindent én életemben kb. kétszer ittam össze. Egyszer éhgyomorra,akkor másnap egész nap haldokoltam,egyszer meg két hatalmas tányér pörkölt elfogyasztása után,akkor semmi bajom nem volt :D De nálam az a tuti hogyha csak borozok (tisztán,utálom a kólát),esetleg mellette 1-2 feles,annyitól jó lesz a kedvem de nincs másnaposság.

18/L szintén

2012. szept. 1. 17:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Ettől még nem kell hogy antialkoholista legyél, a kulturált alkoholfogyasztás (mennyiségben és minőségben is) valamilyen szinten a társas kapcsolatok része. Persze : egy pohár finom vörösbor a vacsorához, egy koktél a barátnőkkel, egy kupica házipálinka a kemény fizikai munka (nálam pl. nagytakarítás:)) közben, stb... nem az iszunk-hányunk-belefekszünk bulik mellett kampányolok, de egy rossz este után nem kell teljesen elutasítani minden alkoholt:)) Rémisztő sok dolgot összeittál, ráadásul mint írod most először... ismerkedj meg az alkoholos italokkal, amiket ittál nem túl kifinomult kotyvalékok, de majd hozzáöregszel :)) A pezsgőtől egyébként kis mennyiségben is csúnya macskajajt lehet összeszedni.

28N

2012. szept. 1. 22:57
 10/10 Phoney ***** válasza:
Az energiaital a hunyó... nem érzed tőle, hogy már elég volt. Koffein. Energiaital mellé sokkal több alkohol esik jól, mint nélküle, ezért szokták vele az emberek szétcsapni magukat.
2012. szept. 2. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!