Szájfertőtlenítés alkohollal lehetséges?
Annyi lenne a dolog, hogy egy kirándulásra elfelejtettünk fogkefét és fogkrémet vinni, de van fél liter beherovka és fél liter Hubertus! Ha mondjuk este lefekvés előtt átöblítem a számat a beherovkával az hatásos valamennyire fogmosás helyett? (Torokgyulladás ellen jót tett) Esetleg inkább erre a 4-5 napra vegyek fogkefét és fogkrémet? Van valakinek valami tapasztalata?
(Én annyit tudok, hogy az alkohol valamennyire fertőtlenít és a baktériumokat megöli)
Igen is meg nem is.
Miutan huzott egy fogat a dokim ketsegbeesve mondtam neki, hogy de nekem este jelenesem van lanybucsun. Azt mondta, hogy nyugodtan igyak, sot, palinkaval oblogethetek is, mert segit a sebnek osszehuzodni meg fertotlenit, es egyben fajdalomcsillapito is :)
De ha este lefekves elott iszod akkor az alkohol (meg ha kicsi is) felszivodhat a nyalkahartyan, izgatottsagot okozhat es zavarhat az alvasban. Plusz mindenfele adalek/szinezek van a piaban ami nem tesz jot a fogaidnak.
Szerintem inkabb kolts egy kicsit es vegyel egy kefet/kremet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!