Hogy kell mézes pálinkát csinálni?
Figyelt kérdés
2012. aug. 22. 23:15
1/9 anonim válasza:
Fogsz egy üveg pálinkát, nagyszájú üvegben, beleraksz 3-4 kanál bármilyen mézet, ízlés szerint,felrázod, majd egy hétig még razogatod, és kész. Én nem mindig várok egy hetet.
2/9 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
elég ha felmelegíted a mézet, úgy is tudod önteni akármilyen üvegbe.
3/9 anonim válasza:
Azt mondják az a jó, a pálinka és amit beleöntesz, beleraksz, egyforma hőmérsékleten van. Persze ettől el is lehet térni.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
És műanyag üvegben lehet ezt csinálni?? És utánna tárolni is?
2012. aug. 23. 10:18
5/9 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Simán raksz az üvegbe (müanyag nem ajánlott) mézet a pálinkához. Elfekteted hüvős árnyékos helyre. Én 2 hétig is szoktam pihentetni. Minden nap fordítok rajta 180'-t.
7/9 anonim válasza:
A műanyag nem vesz el a pálinka íz és aromavilagabol semmit, és nem is ad hozzá. Pet palackban célszerű, ha nincs uveged. Ettől nem lesz jobb vagy rosszabb a palinkad.
8/9 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Dehogynem. Old ki dolgokat a műanyagból. Páleszt csak üvegben, fahordóban vagy kerámiában szabad
9/9 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
2 liter pálinkához kell egy 0,5 literes méz, a pálinkát elkezded melegíteni( de fel ne forrjon mert akkor veszít az az erősségéből)a mézet egy másik edényben melegíted..mire elég meleg lesz mindkettő, azután összeöntöd őket, majd kevergeted, végül kiöntöd egy üvegbe ha kihűl ihatod is :) ha gyengíteni akarod, akkor kb 2 deci desztillált vizet öntesz hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!