Hogyan szokjak le az energiaitalokról? Nagyon rákaptam.
Tisztában vagyok a benne lévő koffein káros hatásaival, nem kell kioktatni. Épp ezért nem iszok kávét sem, annak is van annyi káros hatása a pozitívok mellett.
Bevallom, dohányoztam. Sikerült leszoknom róla, viszont helyette rászoktam az energiaitalokra... Nagyapámnak is bevált a módszer, csak ő negróval tolta. Most az eital lépett a cigi helyébe. Néha hatalmas megkönnyebbülést jelent ha ihatok egyet, ez szinte már lelki eredetű... egy fokkal jobb mint a cigi, de káros. Sportoló vagyok, ez az utolsó dolog az étrendemben ami egészségtelen, egyébként sovány húsokon, rizs-zabpehely-tk.kenyér kombón, és növényeken élek, folyadéknak csak vizet iszok, alkoholt csak ritkán, de csak prémium minőséget. Ettől szinte csak vendégségben, ünnepekkor térek el... Nem akarom hogy tönkretegyék az életmódomat ezek az italok.
Valami hatásos ötlet, hogy leszokjak róla? Gondoltam rá hogy rászokok a gyümölcslevekre, helyette (ez a helyette rászokásos módszer beválik) de az már nem sikerült. Ha meg eldöntöm hogy mától nem iszok többet, kb egy hétig sem bírom ki. Szar a közérzetem nélküle. Már fel sem dob egyébként...
Nem a koffein a legnagyobb gond az energiaitallal.
Hanem a sok szintetikusszemét ami benne van :)
Én 3 évig ittam, naponta jó sokat.
Aztán abbahagytam és még utána is 1-2 évig remegtek az ujjaim. Szóval ha még nem remegsz tőle akkor most hagyd abba.
Mindig furán nézek azokra, akik energiaitalt isznak...
lényegében egy cukros, koffeines löttyöt vesznek százvalahány forintért, amiből egyébként kijönne egy szelet hús, rizzsel.
A leszokási módszered nem jó. Olyan, mintha azt mondanám, ne gondolj egy rózsaszín elefántra....hát persze, hogy rá gondolsz. A gondolataid ne olyasmi körül forogjanak, amit nem akarsz, hanem azon kattogjon, amit akarsz.
11: de, csak a koffeinnel van a gond. Persze, a többi összetevő is mérgező, viszont azok megegyeznek egy random cukros üdítő összetételével, csak el kellene olvasni. Azoktól furcsa módon senki nem fél... Igen, már én is észrevettem egyébként hogy ha nem iszom, képes lennék elaludni egész nap.
12: igen, de szerencsére nem cseszek el ilyenekre annyi pénzt, mint cigire... Én végig arra gondolok, hogy igenis abba akarom hagyni, ha erre gondoltál, de nem egészen értem amit mondtál :D
"lényegében egy cukros, koffeines löttyöt vesznek százvalahány forintért,"
A cola is az....,én napi egy dobozzal iszom és semmi bajom.:)
A cola a foszforsavtartalma miatt sokkal egészségtelenebb, mint egy energiaital. Ismerek egy gyereket aki naponta 1 doboz colát ivott kiskorától kezdve, egyszer kórházba került és fél méter belet vettek ki belőle. A foszforsav elvonja a kálciumot a csontokból, belekből, izmokból, stb...
Ja, nekem sincs bajom tőle, és örülj hogy neked sincs... de ha folytatjuk, szinte biztos hogy lesz. Magas vérnyomás, és egyéb szívbetegségek ettől a rohadt koffeintől :S
"ha erre gondoltál, de nem egészen értem amit mondtál "
Arra gondoltam, hogy ne azzal foglalkozz, mit nem akarsz, hanem a figyelmed irányítsd a kellemesre, a kellemes célokra. Ha azzal foglalkozol, amit nem akarsz, akkor a figyelmed is rá irányul, és az vonzalmat kelthet. A reklámok is erre épülnek. :)
Előzőnek: ha kiskora óta cukorbeteg, akkor sok esze lehet ha arra energiaitalt iszik, nem csoda, hogy kórházba került...
Válaszolónak: én is rengeteget ittam (18 vagyok)és gyűjtöttem a dobozokat, mindegyik különböző volt. Aztán egyszer kellett pénz, eladtam a dobozokat. Utána úgy voltam, hogy újrakezdeni úgyse tudnám, ezért nem vettem többet. Igaz, a múltkor vettem egy újfajta Monster-t, mert tetszett a doboza és akciósan volt, de előtte kb fél éve nem vettem magamnak.
Erről nem lehet fokozatosan leszokni, csak azonnal. Apám a cigiről egyik napról másikra szokott le (addig volt, hogy napi 1-2 dobozzal szívott). Határozd le magad és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!