Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » MIlyen az alkoholmentes sör?

MIlyen az alkoholmentes sör?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, h:

1 - Ha alkoholmentes sört iszok, akkor nem fognak jelentkezni azok a dolgok, amik a sima sörnél (hirtelen pörgés után álmosság, vizelési inger)? Úgyértem hogy enyhe szinten sem? Magyarul teljesen alkoholmentes az alkoholmentes sör? (Lehet h hülye kérdés de sosem ittam még alkoholmentes sört! nincsenek róla tapasztalataim!)

2 - Miből készül? Mi tulajdonképpen az alkoholmentes sör? Mert ha nem alkoholos, akkor mitől olyan az íze? Vagy mit iszok olyankor gyk.?

2009. júl. 14. 12:59
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%
az erjedés legelején kicentrifugálják az élesztö zömét,igy a megmaradt kevés élesztö csak a CO2 termelödést segiti elö,nem tud etil-alkohol is keletkezni.szüréskor meg beállitodik a kért alkoholmentes sör minden egyéb paramétere,a komlo mennyiség,és az eredeti keményitö tartalom hordozza az izét a végterméknek
2009. szept. 10. 19:58
 12/12 Zack válasza:

A hirtelen pörgés után álmosságot az alkohol okozza. Továbbá az alkohol felelős a gyorsabb vízkiválasztásért is. A komló önmagában alapvetően nyugtató hatású.

Az alkohol mentes sörben is van alkohol, mivel erjedéssel készül az is, csak a rendes sör tizede (vagyis tíz alkoholmentes sört kell meginnod ahhoz, hogy olyan részeg legyél, mint egy sörtől).

Magyarországon zéró tolerancia van ittas vezetés esetében. Tehát ha csak 0,000000001 százalékot is kimutatnak, hogy te ittál, már büntetést kapsz. Szóval, ha a szervezeted az alkoholt lassan bontja le, akkor ne vidd túlzásba az alkoholmenteset se.

Én az alkoholmentes sör íze, nem különbözik semmiben az itthon kapható átlagsörökétől.

2011. júl. 17. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!