Mennyibe kerül egy liter 96%os alkohol, és hol tudok
venni? Bodzapálinkáhz kell. Esetleg recept?
1/19 A kérdező kommentje:
Bodzapálinka. 1,5 kg szemezett bodzabogyót 1/4 l vízzel, 1/2 kg cukorral, 1 db vaníliarúddal 1 óra hosszat közepes lángon főzünk. Ha kész, szitán fazékba szűrjük. Kb. 1 napig csepegtetjük. Következő nap a szűrletet felfőzzük, majd lehűtjük. 1/2 l 96%-os alkohollal összekeverjük, palackokba töltjük, lezárjuk. 1-2 hónapig érleljük. Nemcsak koccintásra jó, a szakácsművészetben flambírozásra, ecetek ízesítésére, esetleg mártás készítésére is használhatjuk.
EZ TUTI NEM ILLEGÁLIS:):)
2/19 anonim válasza:
Régebben patikában kapható volt a tiszta (90% körüli)alkohol.
2009. júl. 10. 20:46
Elviekben a gyógyszertárakban van tiszta alkohol de úgy tudom hogy 70%-nál magasabb alkoholtartalmű tiszta szeszt nem adnak ki. Egyébként nem is olcsó.
Esetleg nem próbáltad meg hogy helyettesíted a tiszta alkoholt ginnel, vagy natur vodkával, ha nagyon tömény kell akkor esetleg tequilával.
2009. júl. 10. 20:48
Gombákkal és penészekkel jár együtt a munkám. Egy textilkesztyűn és egy gumikesztyűn keresztül is olyan lesz a kezem. Ezért vettem Szolnokon az egyik gyógyszertárban egy deci 96%-os tiszta szeszt, amivel elég naponta kétszer bekenni a kezem. Olyan 500 ft körül volt, simán kiadták, nem kérdeztek semmit sem.
2009. júl. 10. 20:52
Egy liter nagyon sokba, pontos árat én sem tudok sajnos.
Engem csak elutasítottak a patikákban, mert elviekben nem adhatják ki - nekem fokhagyma-tinktúrához kellett, de szerencsére dolgozott akkoriban laborban ismerősöm, ő hozott(bár nekem csak 3 deci kellett).
2009. júl. 10. 20:55
Csak egy deciliterrel szolgálnak ki a patikában. Többet nem adhatnak. Járj patikáról-patikára, hogy összejöjjön a kívánt mennyiség!
2009. júl. 10. 21:36
Régen kapható volt tisztaszesz boltokban,ha jól tudom fél literes kiszerelésben.Ma már csak patikában kapható,70%-os formában,és drága.38-40 százalékos formáját még mindig kapni,és az a neve,hogy vodka
2009. júl. 16. 19:11
8/19 anonim válasza:
Ha van desztillálód akkor víz+élesztő+cukor! és egy olyan 10-20%-os oldat lesz amit le kell desztillálni.
2010. aug. 25. 22:49
9/19 anonim válasza:
5000 ft körül van 1 liter.
2012. jún. 19. 15:26
Tisztaszeszt - elvileg a 96%-ost - a Nagyvárad melletti Real nagybevásárló-központban lehet megvásárolni. Az ára 59,26 RON, ami a forint-lej napi árfolyamát figyelembe véve úgy körülbelül 4000 forintra jön ki. Amióta Románia az EU tagja, a határon egyáltalán nem kell vele foglalkozni, egyébként pedig uniós országok között vámmentesen 10 liter/fő hozható be. Aki nagyban dolgozik a finomszesszel, annak bátran ajánlhatom.
2012. júl. 4. 16:46
Kapcsolódó kérdések: