Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A borba a ként hogyan lehet...

A borba a ként hogyan lehet kimérni?

Figyelt kérdés
Szóval 1-2g az egy fél teáskanál, vagy hogy van ez?
2009. júl. 9. 19:58
 1/2 anonim válasza:

A borba ként nem tesznek. Gondolom borkénre gondolsz, ami kálium-piroszulfit (amit általában helytelenül kálium-meta-biszulfitnak neveznek). Ezt nehéz adagolni, és más-más gyártó, más-más fajta finomságúra porítja, így nem nagyon tudok segíteni. Próbáld megbecsülni, a tasak teljes tartalmához képest.

Én inkább a tözsoldatot javasolnám, az kén-dioxid vizes oldata, így mérőhengerrel viszonylag pontosan adagolható.

2009. júl. 9. 21:25
 2/2 A kérdező kommentje:

Ami nekem van az kálium-meta-biszulfit, az Unikén gyártja, zacsiban van. Meggyborba szándékozom tenni, elég láma vagyok még a dologhoz, de ez még csak próbálkozás. (legalábbis ezzel próbálom megnyugtatni magam ha rosszul sikerül)

van nagyon kicsi kávéskanál és 10L-be fél kiskanálnyit gondoltam. majd kiderül.

2009. júl. 9. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!