Az alkohol nagyon hízlal?
Igen b*zdmeg, ha szétpiálod az agyadat, akkor nem az lesz a legnagyobb gondod, hogy egy szemét alkoholista leszel, hanem hogy elfogyasztottál vagy 200 kalóriát és most hízni fogsz 8 és fél dkg-t...
Jézusom.......
Az alkohol önmagában nem hizlal, de a lebontása közben sok energia szabadul fel, így az előtte-utána megevett ételek jobban hizlalnak.
Sok cukrot csak a likőrök és az édes borok/pezsgők tartalmaznak, bár valamennyi cukor minden borban, pezsgőben és sörben van.
Utolsó, te nem jártál be kémiaórára, ugye? Egy vegyület tulajdonságait a szerkezete határozza meg, és nem az, hogy mi volt „előző életében”. És ha teszemazt etilénből állítják elő az etil-alkoholt cukrok helyett, akkor már nem hizlal? Vagy hogy van ez?
A szervezet méregként bontja le az etanolt, nem tudja hasznosítani (leszámítva, hogy a lebontása exoterm), és végképp nem tudja cukorrá vagy zsírrá alakítani.
Kedves #7. "válaszadó"!
Mivel a kérdésből én nem csak azt vettem le, hogy igyon vagy ne, ezért próbáltam rávezetni mi az ami kevésbé hizlal!
A Te kérdésedet is megválaszolom, hétfőn az első mindig kémia volt, arra soha sem mentem, de a többire igen!
Az általad leírt alkohol bla-bla, és a felénk főzött pálinka cukortartalma és fajtája között van némi különbség...
Még egyszer én csak segíteni akartam a kérdezőt, mit igyon, ha inni akar...
Szerintem te a "másik utolsó" vagy, nem a 10:46-os. Bocsánat, nem vártam +1 választ a kettő közé a délelőtt közepén:)
Ami a cukrot illeti, nem hallottam róla, hogy bárki is utólag cukrozná a már lefőzött pálinkáját. Azt előtte szokták, hogy több szeszt adjon. És amit lefőzés előtt tesznek bele, az nem megy át a lepárláson, mindegy milyen kontárul csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!