Érdemes olcsóbb borokat gyűjteni?
Figyelt kérdés
Van értelme közepes árú, pár ezer forintos borokat gyűjtés céljából vásárolni? Azt hallottam, hogy az "olcsó"(értsd pár ezer forint alatti) borok az idő múlásával már nem nemesednek, sőt, egy idő után akár meg is romlanak.
Igaz ez?
Olcsóbb borokat egyáltalán nem is érdemes elrakni?
2012. jún. 18. 15:11
1/12 anonim válasza:
Nem, mert hamar megpimpósodnak, főleg, ha nem megfelelően vannak tárolva.
2/12 anonim válasza:
Megsavanyodnak, üledék keletkezik bennük, zavarossá válnak... nekem is volt pár üveg olcsó, de régi borom, ihatatlanok...
3/12 A kérdező kommentje:
Egy ilyen borral is hasonló a helyzet?
Hogyan lehet megállapítani, hogy melyik alkalmas a hosszabb távú tárolásra?
2012. jún. 18. 16:00
4/12 anonim válasza:
Ebből ha jól számolok 3500Ft egy üveg, szerintem ez már nem számít rossz minőségű bornak, ilyeneket szerintem simán lehet gyűjteni, bár ha neked ez olcsóbb bor akkor elég gazdag lehetsz :)
6/12 Phoney válasza:
Az „értelme” azt jelenti, hogy később el akarod adni? Van borospincéd vagy borhűtőd? Mert ha nincs, akkor csak megromlik. Az tény és való, hogy a gagyin az idő sem segít, ez érvényes minden italra.
7/12 anonim válasza:
Oda kell adni Janka néninek, ő nem hagyja megpimpósodni ;-)
Ha sok a zséd, bérelj trezort a Polgárnál, ott aztán gyűjtheted a jobbnál jobb borokat.
8/12 A kérdező kommentje:
Gyűjtés alatt nem azt értem, hogy el akarom adni, hanem inkább létre akarok hozni egy gyűjteményt jobb minőségű, de azért nem méregdrága borokból(ahogy néztem az árakat, egy háromezer Ft körüli borhoz nem kell gazdagnak lenni, annál sokkal drágábbak is vannak), amiket fokozatosan innánk meg, mindenféle alkalomhoz illően. A tartósság nyilván azért fontos, hogy a készlet fele ne rohadjon ránk idő előtt. Annyit tudok, hogy az olcsó borok azonnali fogyasztásra valók, de nem tudom eldönteni, melyik tartozik az olcsó közé, mert mindenki mást mond vagy ír. Van, aki szerint 10.000 Ft alatt nem érdemes és nem is szabad semmit eltenni, van aki fajták szerint dönti el, hogy pl Cabernet Souvignont érdemes eltenni. Nem az a célom hogy neveljem a borokat, hanem az, hogy alkalomadtán megigyuk őket, de ne kelljen mindig boltba menni, ha kell egy bizonyos fajta.
2012. jún. 19. 09:28
9/12 Phoney válasza:
Tényleg inkább a fajtán, mint a 3 és 10 ezer Ft különbségén múlik a tartósság (a bornál valamivel függetlenebb az árazás a minőségtől, mint pl. a töményeknél), de fajtánként nem értek hozzá. Azt azért igen nehezen tudnám elképzelni, hogy van olyan minőségi bor, amit nem lehet pár évig rendesen eltartani (fektetve, állandó pincehőmérsékleten), főleg ha friss évjárat. A fajtáknak érdemes ilyen szempontból utánaolvasni.
10/12 Anonim82 válasza:
Ha kicsit hosszabb időben gondolkodsz akkor az aszúkat javaslom neked.Abból is az 5-6 puttonyosat.Az még szerintem megfizethető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!