Sok a napi 12 sör?
Egy haverom napi 12 sört iszik meg esténként de 0,33-ast. Állítj, hogy ő nem alkoholista.
Mennyi kb. az a mennyiség napi szinten (pl. sörből vagy egy kis töményből) ameddig nem számít valaki alkoholistának?
Azért napi 4 liter sör az nem kevés, főleg Duvelből, mert abban ha jól rémlik 8,5 % alkohol van. Ha 12 Duvellel számolunk az kb. 4 üveg bornak felel meg, de ha 4,5 %-os sörből iszik meg ennyit naponta az is durva...
Az mindegy, hogy alkoholistának tekintjük-e, ettől tönkre fog menni a szervezete éveken belül.
Az alkoholizmus nem mennyiséghez kötött, egzakt definíciót nehéz is adni az alkoholizmusra, de elmondhatjuk, hogy az az alkoholista, akinél már kialakult a testi-lelki függőség. Ennyi piától simán kialakulhat a fizikai függőség, és ekkor a leszokást már nem elég akarni, orvoshoz kell fordulni.
Mindenki azt mondja, hogy sok napi 12 sör, de te megkérdezed, hogy ugye nem sok? Leírnám még egyszer, hogy nyomatékosítsam: SOK NAPONTA 12 ÜVEG SÖR!!! HA ENNYIT ISZIK NEVEZHETŐ ALKOHOLISTÁNAK.
Szerintem más dolog, hogy egy ember meló utána fáradtan hazamegy megkíván 1 sört, meg meccs közbe megiszik még kettőt és megy aludni. De ha már napi 12 dobozzal iszik akkor az függőség. Ha meg bírja állni több hétig, hogy ne igyon akkor miért nem állja meg? Mondod, hogy azért iszik, mert így érzi jól magát. Hát szerintem minden alkesz azért iszik, mert csak így érzi jól magát.
Szerintem kijelenthetjük, hogy a haverod alkoholista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!