Pálinka érlelése, pihentetése. Hogyan?
Szeretnék diópálinkát/diólikőrt készíteni. Vettem hozzá eddig vodkát illetve törkölypálinkát. Úgy tudom hogy méz,vaniliás cukor meg persze a dió hozzáadásával 3-4 hónap érlelés után kész.
A kérdéseim:
1.Mielőtt elteszem felfőzzem a mézzel az alkoholt és forrón tegyem el vagy ne? Egyáltalán fel lehet főzni a vodkát és a törkölyt. 40 ill 38% alkoholtartalom.
2.Mibe érdemes eltenni? befőttesüveg stbstb.
3.Légmentesen kell elrakni? Azt olvastam hogy úgy szokás hogy a levegő azért ha picit is de átjárja de akkor ugye párolog az alkohol. Na most azt sem akarom hogy a 40% alkoholból legyen 25-30%.
Köszönöm a válaszokat.
Ha van még jó tippetek elfogadom!
Köszönöm!
Ezt a likőrfajtát hagyományosan valamivel erősebb pálinkából csinálják, ami emiatt többféle íz- és aromaanyagot nyer ki a dióból (és ezt a hosszabb áztatás sem pótolja). Egy próbát így is megér, de lehet, hogy kicsit sovány íze lesz.
Befőttesüveg megteszi, ne főzd fel és ne kapjon levegőt.
(Esetleg a lezárt edény felforrósításával kísérletezhetsz, vannak vele jó tapasztalataim, mert már rövidtávon is sokat javít a gyenge szesz oldóképességén, de megnőhet tőle a nyomás, véletlenül felforrhat, hirtelen hőváltozáskor eltörhet az üveg, meg ilyenek, szóval megvannak a kockázatai.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!