Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mit lehet/kell tenni ha berúgtam?

Mit lehet/kell tenni ha berúgtam?

Figyelt kérdés

Nem konkrétan ez a kérdésem, csak így tudtam legrövidebben megfogalmazni:) Azt szeretném tudni, hogy ha már a rosszullétnél (hányinger, szédülés) tartok, akkor mit csináljak, hogy normalizálódjon a helyzet? Vizet igyak vagy egyek valamit, vagy mi?

Amúgy eddig csak kétszer fordult elő, hogy ilyen állapotba kerültem és igyekszem is kerülni, csak érdekelne, hogy ha hátha újra belemerülnénk az italozásba.

Köszi

2012. máj. 16. 19:27
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Én egyszer voltam így. Kifejezetten jobban éreztem magam egy alapos hányás után :P
2012. máj. 16. 19:29
 2/9 anonim ***** válasza:
19%
en ilyenkor ledugom az ujjam,kijön,aminek ki kell jönni,es iszok tovabb :) 22/f
2012. máj. 16. 19:39
 3/9 anonim válasza:
100%
igyál ásványvizet ,meg kajálj valamit
2012. máj. 16. 19:40
 4/9 Corroded2012 válasza:
28%
menj agymosásra!:)
2012. máj. 16. 19:56
 5/9 anonim ***** válasza:
mikor enyhe még a hányingered,kajálj be valami zsírosat és igyál egy kis (nem bubis) csapvizet és ne igyál addig piát amíg nem érzed magad jobban. nekem ez bevált a legutóbb pedig nekem hipergyenge a szervezetem alkohol terén :D
2012. máj. 16. 20:01
 6/9 Phoney ***** válasza:
100%

Ha már rendes hányingered van, akkor – lehetőség szerint – a legjobb hányni (így józanodás is hamarabb lesz, meg a másnap is szebben alakul), aztán utána minél több vizet inni, amíg (további hányással vagy anélkül) el nem múlik a hányinger. Anélkül semmiképp ne feküdj le, hogy nem marad meg benned legalább fél liter víz. Ehetsz is, ha tudsz.

Ha nem akarsz hányni, akkor minél több (0,5–1 liter) víz, kis kaja. Nem sokat józanít, de jobban alakulnak tőle a dolgok. Ha nem bort ittál, akkor valami savanyút (savanyúság, citromlé) is fogyassz, a szesz mellé jó a gyomornak. (Ezért lehet olyan sokat meginni tequilából és vodkából, ha citrommal illetve savanyú uborkával isszák.)

2012. máj. 16. 20:06
 7/9 anonim ***** válasza:
80%
Énekelj népdalokat.
2012. máj. 16. 21:03
 8/9 anonim válasza:
63%
Ilyenkor az a teendő, hogy felhívod az exedet és tanácsot kérsz tőle.
2012. máj. 16. 22:41
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Nincs exem:)

2012. máj. 17. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!