Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem bírom az alkoholt?

Miért nem bírom az alkoholt?

Figyelt kérdés
Életemben először elmentem bulizni és ittam egy gyenge(őszibarack-vodka) koktélt, amit a pultos ajánlott és tök finom volt, szinte nem is éreztem a hatását.Aztán elmentünk táncolni, de voltunk annyira felszabadultak és ittunk még egy erősebb kólás piát(nem tudom a nevét).Amikor hazafele beültünk a kocsiba kezdtem rosszul lenni, hányingerem volt és éjszaka egy szemhunyásnyit sem tudtam aludni.Nagyon fájt a hasam és hányingerem volt, de szerencsére nem lett belőle hányás.Mikor felkeltem fájt a fejem és szédültem, de estére jobb lett és már tudtam rendesen aludni.Ez mitől lehetett? Alkalmakkor szoktam inni likőröket, pezsgőt, de semmi bajom nem lesz tőle.Talán nem vagyok hozzászokva? Érdekes mert a húgom is ugyanazt itta, amit én ráadásul a kólás piát ketten ittuk meg, és neki semmi baja nem volt.Mit tegyek, hogy ne legyek rosszul, ha legközelebb megyünk? Köszönöm előre is! :)
2012. ápr. 27. 11:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem vettél be aznap valamilyen gyógyszert? Én egyszer Catalfam-ra ittam (elfelejtettem, hogy gyógyszert vettem be) és nem is sokat, de irgalmatlanul rosszul lettem.
2012. ápr. 27. 11:25
 2/10 anonim ***** válasza:
28%
Nagyon egyszerű,ne keverd az alkoholt! Ne igyál cukrozott löttyöket és tartsd be hogy mindig csak egyfélét iszol! Akkor nem leszel rosszul!
2012. ápr. 27. 11:29
 3/10 anonim ***** válasza:

Mindig tudd, hogy mit iszol!!!

Ez már egy nagyon fontos előre lépés, soha ne igyál olyan kevert piákat, amit nem előtted kevernek!

Amúgy 1 pohár piától nem kéne, hogy ilyen erős tüneteid legyenek, (majdnem) bármi is az.

Lehet, hogy a koktél volt túl erős, csak később adta be, és azt hitted, az már a másik pia hatása.

Az is lehet, hogy a kólás pia volt erősre keverve, és a tesód kevesebbet ivott.

A másnaposság ellen nem tudsz sok mindent tenni. Bulizás közben igyál sok vizet is, és lefekvés előtt is. Az alkohol vízhajtó hatású (ezért extra sokszor kell majd wc-re menned) de a másnaposság tüneteinek a zöme a kiszáradástól van, úgyhogy hosszútávon a víz használ valamit. Ezt kiegészítheted egy erős komplex B-vitaminnal, és egy algopirinnel.

2012. ápr. 27. 11:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Ja, és a 2. válasz egy városi legenda, semmit nem jelent, mit hogy keversz. Megnézném a válaszolót 1 liter vodka után, ugyanezt mondaná e.
2012. ápr. 27. 11:31
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem vettem be semmit, arra emlékeznék.Előtte ettem vacsorát, tejet ittam rá és úgy mentünk el.Akkor mitől lehettem ennyire rosszul?Amúgy arra is gondoltam, hogy még kiskoromba sokat hánytam és mindig féltem, hogy mit szólnak a szüleim.Még mai napig rosszul vagyok a hányás gondolatától is.Valahol olvastam, hogy be lehet vonzani az agyba ezt a gondolatot és emiatt is előfordulhat.Talán lehet valami pszichés oka?
2012. ápr. 27. 11:33
 6/10 anonim ***** válasza:

Abszolút, ami már megfogalmazódik az agyban, az sok esetben be is következik.

Egyébként simán lehet, hogy egyszerűen ennyire nem bírod a piát, ezzel sincs semmi baj, nekem is van egy ismim, ami fél deci csokilikőrtől "elájul". :)

Lassan kell inni, meg alacsony alkoholtartalmú longdrinkeket, és akkor jobban tudod kontrollálni a hatást.

2012. ápr. 27. 11:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Vagy legközelebb csak azt az egyfajtát fogom inni, amit már ismerek
2012. ápr. 27. 11:41
 8/10 Phoney ***** válasza:
A tej is besegíthetett, arra én nem mernék őszilevet vagy bort inni (a második ital vagy boroskóla, vagy rum/whisky-kóla lehetett). Ha boroskóla volt, akkor az is lehet, hogy „okosba' szerzett” „bort” használtak hozzá, amitől garantált a rosszullét, bár egy jobb hely azért mellőzi az ilyesmit.
2012. ápr. 27. 11:55
 9/10 A kérdező kommentje:

Az egyik pia neve Sex on the Beach volt a másiknak meg Cuba Libre volt(ez az erősebb)

Valaki ismeri ezeket az italokat?

2012. ápr. 27. 12:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát igen, ezeket elég sokan ismerik. Kb. egyforma alkoholtartalmuk van. A Cuba erős rumból, és szénsavas italból áll, ami a bubitól eleve jobban üt.

A Sex on the Beach meg vodka alapú, ami jellegtelenebb ízű, meg barack likőr, vagy pálesz van benne, és gyümölcslevekkel van felhúzva.

De persze külön kérésre mindegyiket lehet több alkohollal készíteni.

2012. ápr. 27. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!