A vörösbor erősebb mint a fehér?
Az alkoholtartalom, attól függ, hogy mustban lévő élesztőbaktériumoknak mekkora mennyiségű cukrot kell átalakítaniuk alkohollá! Tehát az sem mindegy, hogy az, az adott leszüretelt szőlő mekkora cukortartalommal bír!
Általában így szokás ezt nézni, hogy 17 mustfok = 1 v/v % alkoholnak felel meg, de ez a száraz, félédes, édes kategóriájú borhoz kapcsolható!
Kedves kérdező, olyan nincs, hogy melyik az erősebb, a fehér, vagy a vörös! Ez borásztól, szőlőfajta cukortartalmától, élesztőtörzstől (ami átalakítja a cukrot alkohollá), technológiától függ, hogy mekkora alkoholt akar, emellett ügyelni kell arra, hogy a borunk száraz, vagy édes legyen és eszerint is alakítható az alkoholtartalom! Oldalakat lehetne erről írni, de nem teszem, mert gondolom te egy laikus ember vagy a borok terén, én meg szakmabeli és ha elkezdeném mélyebben elmagyarázni nem értenéd! :D
Üdv. :)
azt kérdezted ALAVETöEN melyik erösebb - gondolom ezalatt a must fokát értetted (még cukor hozzáadása nélkul)
nekunk szuretkor a vörös mindig 5 fokkal több mint a fehér,meg én is ugy hallottam hogy a piros erösebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!