Mit ért valaki az alatt, hogy nem bírja a piát?
Figyelt kérdés
Nyilván értem a kérdést, de honnantól mondjuk valakire, hogy bírja/nem bírja. Mennyi kell egy "nembírósnak" ahhoz, hogy azt ne tudjon magáról szó szerint, és már-már detox közeli állapotba legyen.
Legyen mondjuk x sör és x rövid a hasonlítás alapja.
2012. ápr. 20. 15:00
1/3 anonim válasza:
Én eléggé bírom (sajnos, a sok gyakorlás eredménye), sörtől nem is nagyon tudom elképzelni hogy képszakadásos állapotba kerülnék, de legyen mondjuk 10-12 , annak már van hatása, van egy haverom, ő nem bírja, a múltkor 4 után taxit kellett hívnunk neki.
2/3 Phoney válasza:
Ez olyan relatív fogalom, bárkire mondhatják, de aki 4–6 ital után lekapcsol (mondjuk félóránként 1 adagot számolva), arra mondják, hogy nem bírja.
Azt nem nagyon tudod kiszámolni, hogy mennyi fogja biztosan kiütni, mert lehet, hogy 10 után is megüli a széket, vagy már 9-nél alkoholmérgezése lesz.
3/3 anonim válasza:
Hát van egy haverom aki éhgyomorra 2 sör után elhánnya magát, ő nem bírja. Múltkor megivott 2dl hubertust, 2dl tokaji aszút, és 1 sört, úgy hogy előtte rendesen evett, és 4 óra alatt itta meg mindezt, és mégis széthányta magát, aztán belefeküdt, azt se tudta, hogy ki ő, és hogy hol van, hol lakik, én ki vagyok, és este 9-től reggel 6-ig semmire nem emlékszik. Én egyszer jutottam el addig, hogy úgy 3 óra kiesett, de akkor kicsit éhesen 45 perc alatt ittam meg 3 feles lime-os garronét(30%) és 4 feles abszintot(70%). Ettől ez a haverom már kómába feküdt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!