Mi a borpancsolás és milyen a pancsolt bor?
Figyelt kérdés
2009. jún. 18. 15:10
1/3 anonim válasza:
Az amikor a nagyobb üzemek megvesznek mindenféle rossz bort nagyon olcsón amit kisemberek készítenek szaktudás nélkül otthon, majd azt összeöntik és értékesítik. Ezt jelenti konrétan.
A legjobb az ha a szőlő a saját üzemen belül kerül feldolgozásra és ugyanott készül is.
2/3 anonim válasza:
AZ előbbire pluszba: A köztudatban borhamisítást jelent,azok hívják így akik nem értenek hozzá.
3/3 anonim válasza:
Mikor a bort készítik, egy présbe rakják a szőlőfürtöket, s ezt préselik ki... "pancsolt" bor esetén, erre présből kieső kacs illetve szőlőszem halomra vizet engednek, majd erjesztő tablettát adnak a löttyhöz. Innen a "tablettás bor" kifejezés is
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!