Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mitől annyival jobb a Jack...

Mitől annyival jobb a Jack Daniels mint mondjuk a Johnnie Walker, vagy a Ballentines? Édesebb?

Figyelt kérdés
Csak mert a Jack Danielset 5-6 ezer Ft-ért is megveszik az emberek, a tescoban, meg intersparban, míg mondjuk a Johnnie Walker Red Labelt, meg a Ballentinest sokszor le kell akciózzák 3000Ft körüli árra, hogy megvegyék.

2012. márc. 22. 17:59
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
58%

"azt tudom, hogy a Ballentines, és a Johnnie Skót Bourbon Whiskyk"

Skót Bourbon nem létezik, ez egy Amerikai típus. Skótból szerintem a kisebb lepárlók Single Malt-jai verhetetlenek, vagy a nagyobbak közül az igazán füstös Laphroaig.

2012. márc. 22. 19:39
 12/28 Phoney ***** válasza:
54%

A Four Roses gabonareceptje nem azonos a JD-ével, tehát teljesen fölöslegesen szagolgatom őket.

A szenes szűrés pedig egy szelektív ízcsökkentő eljárás (ez a lényege), szóval igencsak nehéz megjósolni, hogy milyen is lenne a four roses agyonra szűrve. A bourbönök egyik legjellegzetesebb vonása az új, égetett hordó, aminek az íze egész másképp jön le egy érlelés előtt jól megszűrt whiskynél, mint egy szűretlennél, amiben ráadásul egész másképp van a gabonák aránya.

2012. márc. 22. 19:41
 13/28 anonim ***** válasza:
58%
Persze ízlésen kár vitatkozni, van akinek ezek már túl fűszeres, erős illatú whisky-k.
2012. márc. 22. 19:42
 14/28 anonim ***** válasza:
58%

Ez ok hogy ezt mondod, de nem így van :)

Itt egy idézet egy tananyagból, alább linkelem a forrást is:

"Megkülönböztető ízét az egyedülálló juharfaszenes lágyítás adja, melynek során a whiskey Tennessee Whiskey-vé válik. "

[link]

2012. márc. 22. 19:48
 15/28 A kérdező kommentje:
Ja tudom már akkor az tévesztett meg, hogy a Wikipédián olvastam még régebben, hogy a Johnnie Walker Swingről azt írták, hogy „Majdnem olyan édes, mint egy bourbon.” és ezért a Johnnieról az maradt meg, hogy Bourbon, de akkor már értem:) Minden esetre kipróbálom a Jacket. És a Jamesonsól mi a véleményetek? Az ugye ír Whisky?
2012. márc. 22. 19:50
 16/28 anonim ***** válasza:
58%
Egyébként mondom, ezt maga a Jack Daniels alkalmazásában álló szakértő is elmondta. Most mondhatod hogy tévedett, de én inkább neki hiszek.
2012. márc. 22. 19:51
 17/28 anonim ***** válasza:
69%

"És a Jamesonsól mi a véleményetek? Az ugye ír Whisky?"

A legpopulárisabb ír WHISKEY (ír whiskeynél ez az írásmód) , egyébként semmi gond sincs vele, jó koktélalapanyag, tisztán én inkább a 12 évest ajánlom.

2012. márc. 22. 19:55
 18/28 Phoney ***** válasza:
54%
Már bocs, de jól emlékszem, hogy a képzést maga a Jack Daniel's tartotta/szponzorálta?:) Ez olyan, mintha a Zwack saját saját előadásán levezetné, hogy az Unicum valóban egy 1790-es recept alapján készül, és arra hivatkoznánk, hogy hát tény, ott a tananyagban:)
2012. márc. 22. 19:59
 19/28 A kérdező kommentje:
A Jim Beam az viszont Bourbon Whisky. Ezek szerint az is édeskés kéne legyen, hát nekem egyáltalán nem tűnt annak, a Jim Beamot meg se tudnám különböztetni a Johnnietól, vagy a Ballentinestól. Nekem a Black Velvet Kanadai Whisky tűnt másabbnak, az lágybb volt egy kicsit.
2012. márc. 22. 20:08
 20/28 anonim ***** válasza:
58%

Phoney

Persze, biztos kamuzik a képzést tartó, és mindenki más is, kétség nem fér hozzá hogy a linkelt tanulmányt is a JD emberei írták. Egyébként az alapképzésünk elméleti részét Antal B Gábor italszakértő tartotta, ő is kihangsúlyozta a dolgot.

De mondom, tegyél egymás mellé 5-6 különböző Bourbont konyakos pohárban, és egy JD-t,kicsit melegítsd a kezeddel, és érezni fogod a különbséget. Mindtől különbözik, pedig egyiknek sem ugyanaz a kukoricaaránya.

2012. márc. 22. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!