Miért rossz ízű a rozsdamentes csővel főzött pálinka?
Köszönöm a válaszokat.
A hőfok jó -gondolom, mert úgy állítottam be, hogy szép pianóban csöpög le a lé.
Az lehet, hogy a csövet tisztítani kellene, de hogyan? Még régebben túl erős volt a láng, és a cefre is átjött a csövön, de átfújtam meleg vízzel.
Az elő/utópárlattal nem vagyok tisztába. Az utópárlatot úgy képzelem el, hogy a lecsöpögő cuccot 100ml-es mérőhengerbe fokolom, és ha nem éri el az 50 fokot, az lesz az utópárlat. Ha nem így kell, segítsetek. A készülék rozsdamentes kuktából van, nincs más fém a rendszerben, ezért csak annyi szoktam tenni, hogy amikor megindul a cucc, az első néhány millilitert kiöntöm.
Pár milliliter nagyon kevés előpárlatnak. Nem csak (illetve egy hibátlan cefrénél elsősorban nem) a metanol miatt kell leválasztani az elejét, hanem az íze miatt is. Az elejét egész addig öntsd ki, míg acetonszagú (kb az aleszesz 1-2%-a), az utópárlatot pedig savanyú fazékíz jelzi. A pálinkába csak az kerüljön, aminek finom, tiszta illata és íze van.
De legjobb, ha átnyálazod ezt az oldalt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!