A tömény italokban mi az az alkotó rész, ami "kaparja" a torkom?
Figyelt kérdés
Nem gyakran iszok, de eddig mindig éreztem ezt.
Nem csak nekem, mindenkinek.- Amikor lenyelek valami pálinkát, whiskeyt, vagy ilyesmit, a torkomban égető érzés. Mi az az alkotó elem?
És ezt mindig érezni fogom, vagy az alkoholistáknak már meg se kottyan?
2012. jan. 24. 14:30
2/4 Phoney válasza:
Nagyobbrészt az (etil-) alkohol, de rásegítenek még az erjedés egyéb melléktermékei is (jellemzően egyéb alkoholok), amiket a jobb italokból részben eltávolítanak érleléssel és/vagy szűréssel.
Ezért kapar pl. sokkal jobban egy 37,5%-os olcsóvodka, mint egy 40%-os prémium orosz vodka. Vagy szintén ezért karcosabb a lefőzés utáni pálinka, mint a pár hónapig pihentetett.
Egy kis hozzászokás után a minőségi italokban már alig fogod érezni, főleg ha nem egyszerre döntöd le az egész féldecit.
3/4 anonim válasza:
Ezt az alkohol okozza, semmi egyéb összetevő, az is igaz, amit előttem írtak, hogy a minőségi pia nem annyira égat, de ha pl.: Spitz rumot, vagy Absinthot iszol, akkor azok a 70-80% alkohol tartalmukkal égetik a torkod még akkor is ha prémium, ha nem szereted ezt az érzést akkor a Martininél erősebbet ne nagyon igyál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!