Hogyan kell Vodkát gyártani othon a pincében?
Nagyon szépen kérünk, térdenállva könyörgünk:
inkább ne gyárts OTTHON Vodkát!
Zárt térben sehogy, mert felrobbansz vele a pcsába, továbbá nem télen kell erjeszteni amikor totál hideg van, hanem nyáron a 40 fokba!!!
Amúgy én úgy tudom krumpliból csinálják.
Szeszfőző tapasztalat és a szükséges technológia nélkül a penészes árpából nem vodkát fogsz főzni, hanem egy undorító ragasztó- és penészízű szeszt.
Hallottam, hogy régen az oroszok főztek itt hasonlókat a laktanyákban, de azt a magyarok közül senki sem bírta meginni, pedig azért a magyar kerítésszaggató se gyenge, mikor rohadt gyümölcsből főzik, meg hasonlók.
Akkor amit gabonából főzni tudsz, az gyakorlatilag egy érleletlen whisky lesz. (Vodka is lehetne, de akkor sokkal többször kellene lefőznöd.)
A gabona cefrézéséhez ezen a fórumon találsz segítséget: [link]
A krumplival nem érdemes erőlködni, mert nehéz cefrézni és kevés szeszt ad. A kereskedelmi vodkák majdnem mind gabonából készülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!