Lugonya kérdése:
Van 40 liter 50 fokos pálinkám amit 46-47 fokosra szeretnék higítani. Mennyi és milyen vizet kell használnom?
Figyelt kérdés
2011. dec. 24. 18:11
1/6 anonim válasza:
Az 50 fokos azt jelenti, hogy 1 literben 5 dl tiszta alkohol van. Neked van 40 liter, vagyis az ebben lévő tisztaszesz mennyiség 20 liter.
Ha azt akarod, hogy 1 literben 4,6 dl tiszta alkohol legyen, és neked 20 liternyi tiszta alkoholod van, akkor 20:4,6=43,5 l-nyi oldaltban van 20 liternyi tiszta alkohol, vagyis összesen ennyi pálinkának kell lenni, vagyis 3,5 liter vízzel kell felöntened.
2/6 anonim válasza:
normál csap/kút vízzel lehet higitani?
4/6 anonim válasza:
Persze, lehet hígítani, elegyedik a két dolog. Csak lehet, hogy zavaros lesz. Emellett valóban nem értem, hogy mi értelme egy pár fokot hígítani rajta.
5/6 anonim válasza:
forrásvízzel hígítsd, akkor nem lesz zavaros
6/6 anonim válasza:
Az első számítása hibás, nem vette figyelembe a térfogati extrakciót.
Illetve,ha vizet öntesz a pálinkába, zavaros lesz, csak elrontod vele. A pálinka főzés után melegen még beveszi a vizet, utána már nem.
Esetleg,ha felmelegíted kb. 35 °C-ra, de akkor meg rengeteg szesz párolog el.
Az egész művelet eredménye csak annyi lesz, hogy tönkreteszed a pálinkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!