Baileys készítéshez megfelelő ital a vodka?
A legolcsóbb whiskyk ugyanannyiba kerülnek, mint az olcsóbb vodkák (2000/7 dl). Sőt, teljesen megfelel bele az Old Man's szeszes ital is (nem kommersz).
A receptet akárhogy variálod, vodkával nem lesz olyan, mint a bailey's, de túl sokat nem ront rajta, szóval használhatod whisky helyett.
A méztől később összeugorhat az üvegben a tejszín, ha ez probléma, cukrot használj helyette.
Én nem használnék hozzá vodkát, annak van egy kesernyés utóíze.
Én csak olyan recepteket láttam még, amihez rumot, vagy ír whiskey-t ajánlottak.
Ebben van mindenféle recept, bacardival, sima rummal, kommers whiskyvel.
Amúgy mennyiből jön ki a házi Bailey's? (per liter, deci, ahogy tetszik)
Írjatok már, légyszi, egy hozzávetőleges árat. Fogalmam sincs mennyi egy üveg olcsóbb rum, tejszín stb.
17 evőkanál cukor 2cs vanniliás cukor 5 evő kanál mogyorós, csokis (amilyet szeretnétek) kapucsínó por
ezt egy nagy tálban kikeverni aztán hozzá önteni 3 dl tejet
és 5 dl tejszínt (főzőtejszín) ezt megint csak összekeverjük és amit Édesanyánk süteménybe rak rumot olyanból 2 üveggel bele löttyintünk azt hiszem 500 Ft /3dl majd kitöltjük üvegbe és be a hűtőbe ;)
Szerintem k*va finom :$ :D
Nagyából 1,5L jőn ki belőle és 1600 Ft bol megúszható :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!