Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Coca-Cola meg viseli a...

A Coca-Cola meg viseli a szervezetünket?

Figyelt kérdés

Nem elég hogy hízol a cukros tartalma miatt,de még a csontok,fogaknak is árt.

De azért csak meg kívánja az ember,személy szerint most azt iszom.Több hónapja nem ittam.

Amit kérdezni szeretnék, azt hogy ez a kóla nem viseli meg a szervezetünket, a vesét meg a májat, mert van benne bőven mesterséges anyag.

2011. nov. 4. 11:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy nem egészséges.

De kis mértékben(szerintem) nem árt.

2011. nov. 4. 11:54
 2/12 anonim ***** válasza:
Én leginkább a fogaim miatt aggódom. Tuti, hogy van köze az elszíneződéséhez. A cola nem egészséges, dehát mit lehet tenni, ha szeretjük? Keveset kell fogyasztani belőle, és akkor nem káros az egészségre!
2011. nov. 4. 11:55
 3/12 walholl válasza:
Tizenpárévesen még ittam, ma már nem. megmondom őszintén régen azért ittam pepsit, mert a coca cola után szabályosan azt éreztem, hogy gumiból vannak a fogaim, puhulnak. Ma már semmi ilyesmivel nem élek. Ha hébe-hóba megiszol egy kisüvegest annyira talán nem rázós a dolog. De ha annyira aggódsz az egészséged miatt, akkor hagyd a fenébe. Hidd el hogy nem ér meg annyit, nekem nem is hiányzik.
2011. nov. 4. 12:45
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
~15 éve iszom rendszeresen napi 1 üveggel (2L) és még bajom nem lett tőle, egyszerűen szeretem, függő vagyok ennyi...
2011. nov. 4. 13:10
 5/12 anonim ***** válasza:
65%

" Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon

(kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az

úttestre folyt vért azzal távolítsák el.

Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap

alatt feloldódik.

A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba

éshagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd

le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.

Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a

felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.

Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a

korróziót,ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Figyeld, ahogy pezseg.

Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár

percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá.

Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a

mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot.

Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is. **

*Hasznos információ:*

A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8.

Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a

csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához.

A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat

különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.

A Cola-t már 20 éve használják a teherautók motorterének

tisztítására!"

2011. nov. 4. 14:13
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Köszönjük utolsó...

Az egészségről annyit, hogy egy 100%-os almalé pH értéke közel azonos a Coláéval, tehát, akkor ezek szerint azzal is leverethetem a kocsim motorterét?

2011. nov. 4. 15:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Nézd, a cigi is megviseli. Ilyenek ezek az amcsi dolgok. Ettől függetlenül szerintem nagyon jó.
2011. nov. 4. 20:28
 8/12 atilis ***** válasza:
Nem hiszem, hogy károsabb lehet, mint mondjuk meginni egy jó cukros kávét. Én pl. soha nem kávézok, de ha fel akarom pörgetni az agyam, mert fáradt vagyok, vagy mondjuk egész éjszaka tanulnom kell, akkor a kóla nagyon jó energia, és élénkítő hatású, anno. ezért is fejlesztették ki, gyógyszer volt. Azt meg egyenesen kétlem, hogy több liter kólával mossák az autók motorterét, maximum a sznobok, persze ők EVIAN-t öntenek a szélvédőmosó tartályba is. A kólában lévő foszforsavnak egy jelentősége van, hogy megindítja a nyáltermelést, ezáltal érezzük, hogy az agyunk átver minket, és minél többet kívánunk belőle. Ki van ez találva, de hát mi nincs, ami amerikából jött.
2011. nov. 4. 20:54
 9/12 bumbi02 ***** válasza:
ha az ember mértékkel fogyasztja nem káros.. kéthetente veszek egy kétliterest kb, semmi bajom nicns.. ugyanez igaz mekis kajára is.. hónaponta egyszer eszek egy sajtburgert, és semmi gondom nincs belőle...
2011. nov. 5. 14:27
 10/12 anonim ***** válasza:

napi 1liter cola

összesen 4,5 dl kávé

és még néha becsúszik 1 energy drink is

ez egy napi koffeinadagom és semmi bajom nincsen, köszönöm szépen, jólvagyok.és épek a fogaim, és nem vagyok 100kg sem. :)

2011. nov. 6. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!