Hogy kell a boroshordót kezelni? Hogy kell szüretelni?
ott tartok hogy leszedtük a szőlőt,és ledaráltuk.
állt 3 napot az edényekben a ledarált szőlő.
innen hogy tovább?
most már lehet préselni?préselés után azonnal hordóba kell tenni a bort?
a hordót hogy kell kezelni?
benne a van a régi sárgás bor.
ki kell mosni,utána azonnal lehet bele tenni az új bort?
és kénezni mikor kell?
kénezéskor rá kell tenni a hordóra a dugókat?
kérlek segítsetek
A szólót nem kell minden esetben ledarálni. Mi nem szoktuk,mert ha darálod,a csumáját is ledarálod vele. De kipréselni azonnal a darálás után kell,és azonnal beletenni a hordókba.
A szüret idejére a hordóknak már kimosva,kikénezve kell lennie.
Öntsd ki a régi bort és a seprűt a hordóból- Többször váltott forró vízzel mosd ki jól,utána kénezheted. Várd meg,amíg a kén teljesen elillan,akkor töltheted bele a mustot.
Bár nem tudom,hogy 4-5 napos ledarált szőlőből milyen borod lesz.
A szüretet általában nem egymagában csinálja az ember, hanem segítőkkel. Már szüret előtt kellett volna tanácsot kérni a segítőktől, vagy a szomszédoktól. (gondolom a szomszédoknak is van szőlője) Úgy érzem, kicsikét elkéstél ezzel.
Amúgy mi mindig daráltuk a szőlőt, és régebben azonnal, később meg másnap préseltük ki. Majd ment az addigra már előkészített hordókba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!