A Bor miért nem fagy meg!?
Figyelt kérdés
Beraktam tegnap a házi pálinkát,berecent,jégert és a bort!
A boron kivül semmi nem fagyot meg!
2011. aug. 26. 16:08
1/7 anonim válasza:
Az alkohol fagyáspontja alacsonyabb, mint a fagyasztód hőmérséklete. A bor alkoholtartalma a legkisebb, ezért csak az fagyott meg...
2/7 anonim válasza:
"A boron kivül semmi nem fagyot meg!"
Most akkor megfagyott a bor, vagy sem? Mert azt írod, hogy igen...
3/7 anonim válasza:
Igen,kissé belezavarodott a kérdező,de ennyi alkoholtól nem csoda:)
Az alkoholtartalom miatt nem fagynak meg!
5/7 Sárkányfűárús válasza:
A cukortartalom miatt nem fagy meg.
Ugyanis az alkohol is megfagy egy idő után...legalábbis az a kevés ami bennevan.
A cukor (hasonlóan mint télen a jeges úton a só) nem engedi csak fagyáspont alatt jópár fokkal megfagyni.
6/7 anonim válasza:
Nem kötekedem,tényleg puszta kíváncsíság, annyira nem értek hozzá:ha a cukor miatt van, akkor az üdítő,a limonádé, a fagyi miért tud megfagyni,hisz ezek tele vannak cukorral?
7/7 anonim válasza:
Az alkohol fagyáspontja -115,kb, nem néztem meg pontosan.
A bornak a legkevesebb az alkoholtartalma, legmagasabb a víz tartalma a fent említett szeszek közül, de szerintem egyébként az sem fagyhatott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!