Fekte teát, hogyan lehet erjeszteni és meddig tart?
Előre bocsájtom, hogy analfabéta vegyok a borok és alkohol tartalmú italok tekintétben, csupán a Kombucha gyártáshoz kellene erjesztett teát csinálnom. Sajnos nem tudom hogyan kell. Erjesztett fekete teára gondoltam.
Fekete teát állni kell hagyni levegőn és szobahőmérsékleten, ennyi lenne ? Mennyi ideig tart és honnan tudom hogy készen van az erjedési folyamat.
És hogyan erjeszted a cukrot ? A fekete teát álni hagyon a konyhába fedetlenül ?
Az a baj, hogy eddig minden Kombucha gyártás leírásánál azt írták, hogy nagyon fontos hogy erjesztett teát öntsünk bele, de hogyan készítsem el, az nem volt benne.
Az egécs Kombucha-csinálásnak az a lényege, hogy van ez az élesztőkultúra (a kovász), ami megerjeszt egy adag cukros, legalább 15 percig áztatott teát. Nem tudom milyen helyeken olvastad, hogy ennek előre "erjesztett" tea kell, de az teljesen értelmetlen volna.
Akkor ugyanazt csinálnád, csak az igazi kombucha-kovász helyett pl. sütőélesztőt kellene beletenned, és az már nem kombucha volna. Gondolom van kombucha-kovászod, ha ilyet akarsz csinálni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!